Ia-ți licența și bagă-ți-o în inovație!

În urmă cu ceva timp am susținut o prezentare în fața colegilor mei de facultate intitulată „Ne învață școala ce este important?”. Am încercat să trag un semnal de alarmă, spre folosul unora, nimic mai mult. Mă rog, eu știu ce am de făcut și îmi place să cred că sunt pe drumul cel bun. Tot în acea prezentare menționam numele ministerului nostru de educație: Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Inovației precizând că ultimul termen nu are nicio relevanță. Ei bine, vor să schimbe asta!

Astăzi, în jurul orei 12(adică pe la prânz așea) mă aflam într-o sală de curs alături de aproape toți colegii mei de la Litere anul 2- lipsea Jurnalismul și cei care nu erau acolo. Se făcuse deja 12:30 și profa nu dădea nici un semn așa că am decis să facem ceva productiv și să mergem să pierdem timp pe o bancă, la soare.

Am ieșit din sală, nu singur pentru că mi-s pseudo-lider și îmi pot atrage followeri- glumă!- și am dat peste o doamnă profesoară pe care o respect mai mult ca pe mama. Mă rog, voia să-mi transmită să transmit mai departe că nu putem recupera un seminar. Ce a fost cu adevărat important a fost următoarea frază: „Iar schimbă ăștia sistemul, vor și testare la licență!”.

Yay. Fericire. Am zis că poate e doar un zvon, poate e doar o știre d-asta în căutarea senzaționalului. Căcat. Căcat, căcat, căcat, căcat! E pe bune! Mă rog, încă mai există speranță căci singurul loc în care am găsit asta se numește mondonews- fantomă, ceva gen eu.

Dacă e pe bune… Păi, cred că ăsta ar fi momentul să deschidem gura să spunem ceva. De ce? Păi, dăm examene multe- cel puțin noi, ăștia de la Litere- în fiecare sesiune. Învățăm, evident, căci trebuie să le luăm și chiar le luăm. Nota de trecere înseamnă că știm cât de cât materia, nu? Bun. Apoi terminăm cei trei ani de studii și vine momentul ăla când trebuie să prezentăm ceva ce nu am mai făcut înainte: o lucrare de licență. Documentată, copertată, uneori cumpărată sau minunată, licența asta e momentul ăla când avem șansa de a demonstra că nu mai suntem puță-bambus. Bun, încă ni se permite asta, mai mult sau mai puțin- e greu să vii cu ceva custom căci nu foarte mulți profi sunt flexibili.

Inovație?! S-a mai făcut treaba cu testul, nu am auzit vreun absolvent să fi fost încântat de măsură. Hai să îi punem să reia toată materia ca să ne asigurăm că nu au trecut prin facultate ca gâsca prin apă- gâscă sau rață, nu știu ce pasăre era în zicală- nu?! Da, băi, ministerul (perv)ducației și toate celelalte cuvinte pompoase! Dar nu iei decizia asta cu câteva luni înainte de licență! Țara lu pește, sistemul lu pește… Hai să ne căcăm în capul studenților, că e proști și hipsteri!

Ceeee e de făcut?
Scurt update: e oficial, pe lângă susținerea lucrării de licență, anul ăsta se va susține și o verificare a cunoștințelor.
Sursa foto: msofficer.com

4 thoughts on “Ia-ți licența și bagă-ți-o în inovație!

 1. Oana says:

  Tu zi merci, ca esti abia in anul II, mult mai nasol e de cei care sustin licenta cu pricina peste doua luni si o saptamana…

  Răspunde
  1. Adi says:

   Pai nu am zis lucrul asta in articol?! In teorie nici nu ar trebui sa-mi pese dar nu e deloc okay ce se intampla.

   Romania, te iubesc.

   Răspunde
 2. Adi says:

  Atat timp cat protestul este cu cap, ma bag! Dar am cam avea nevoie si de profesori…

  Răspunde
 3. dandan says:

  am citit si eu aceasta stire si voi fi afectat de noua lege.chiar imi ajunge cate examene am dat, si sper sa ne unim si sa protestam.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.