I feel pretty! Oh, so pretty!

Peste tot ni se spune că e bine să ne păstrăm calmul, să fim pozitivi, să purtăm un zâmbet, să mulțumim, să nu fim răi, să dăruim… bla, bla, bla.
Dar e imposibil să fii mereu calm. E inuman! Personal nu văd nimic rău în a fi nervos. Chiar mi se pare benefic și am să detaliez de ce în rândurile următoare.

Eu mă enervez des pentru că pot și pentru că am motive foarte multe. Și evident că starea aia e ciudată. Sună aiurea dar îmi place să cred că sentimentul de furie este unul dintre cele mai pure emoții ce poate fi descris și definit foarte ușor. Furia aduce și lucruri bune o dată cu ea, chiar e folositoare. Până și tata, mecanic auto de profesie, are o vorbă: „Până nu m-am enervat nici că nu s-a desfăcut(șurubul)!”.
Furia are și efecte la nivel fizic. Când ești nervos corpul secretă mai multă adrenalină ceea ce înseamnă că simțurile ți se ascut, inima îți bate mai tare, durerea dispare, devii mai forțos(ă) și lucrurile se petrec în slow-motion.

În schimb mi se pare trist că majoritatea persoanelor nu știu să se controleze o dată aflați în starea aia. Majoritatea persoanelor își varsă nervii pe primul/prima ce le apare în față și îi întreabă „uaciuduin?” și de cele mai multe ori respectivul(a) nu are nicio vină.

Viața nu e doar curcubeuri, floricele, dixtracție, soare, roz și pufos. Uneori trebuie să stingi focul cu foc! Așa că eu sunt de părere că e bine să fii furios atât timp cât știi că te poți controla. Plus că pozitivitatea, optimismul, zâmbetele and all that AIESEC/Zen bullshit is way too mainstream!

Voi ce părere aveți? Mai țineți minte un episod când erați orbiți de furie? Cum fu?

Sursă foto: soularbliss.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.