Halloween

Îmi amintesc de nişte petreceri dintr-un ONG pentru tineri, din care am făcut parte la un moment dat, că erau probabil punctul culminant al experienţei. Nu pentru că turnai în tine alcool ca disperatu’, sau pentru că îţi etalai cultura generală fără de margini… ci pentru că erau extrem de distractive.

Se numeau “Sex change”. Simplu: gongalăii se costumau în femei şi viceversa. Era mişto, era fun, deşi nimeni nu voia să-şi vadă pozele publice pe interneţ după.

Aşa şi cu acest Halloween. Şi nu mă refer la “sărbătoarea” asta din punct de vedere religios.

Halloween-ul e o chestie de fun. E mişto să te costumezi în fel de fel de personaje şi garantez că e şi mai fun dacă lumea chiar întră în pielea personajului.

Nu există motive să condamni chestia asta. E absurd şi stupid. Fiecare se distrează, în limitele bunului simţ, după cum îl duce mintea şi fix aşa cum îi place. Nu văd nimic greşit în asta.

Îmi amintesc cum 99% dintre gongalăii prezenţi la una dintre petrecerile de genul “Sex change” au exclamat la un moment dat “Băăăăă, ce bostan are aia! Cine e?”. Hopa-tit! era un el.

A spune că Halloween-ul în varianta românească e identic cu cel al americanilor e iarăşi o tâmpenie. În realitate, nu a mai rămas nimic din “datină”, totul se rezumă la fun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.