Hai să ne trăim viața!

De ce primim chestia numită viață? Ca s-o trăim! Cum trăim viața? Bucurându-ne de ea și simțindu-ne împăcați cu persoana din oglindă!

Cel mai probabil, foarte puțini oameni de pe planeta asta au aflat exact cum se trăiește viața. Mai trist de atât, cel mai probabil 99% din populația globului realizează cum se trăiește viața abia cu câteva clipe înainte de moarte, aruncând o privire înapoi la toate greșelile pe care le-au făcut. Întrebarea mea este: nu e mai bine să realizezi încă de pe acum, cât ești încă tânăr, cum să îți trăiești viața? Ce-ți rămâne de făcut după pasul ăsta? Să trăiești!

A trăi, părerea mea, înseamnă a fi fericit. Fericirea, evident, are diferite definiții pentru fiecare dintre noi căci ne găsim sentimentul de bucurie supremă în diferite chestii. În continuare cred că dacă ai o atitudine pozitivă zi de zi, dacă gândești puțin în perspectivă, dacă ai dorința să te dezvolți, dacă faci lucruri fără să-ți fie teamă că vei da greș, dacă pui pasiune în absolut tot ceea ce faci, dacă faci eforturi să-ți împlinești visele, dacă înveți din eșecuri și dacă ai grijă de prietenii tăi ești cu un pas mai aproape de fericire.

În ultimă instanță, eu cred cu tărie că cea mai ușoară modalitate de a descoperi adevăratele plăceri ale vieții și automat sentimentul de fericire, în adevăratul sens al cuvântului, o reprezintă actul de a face acel ceva ce îmbunătățește viața altora. A avea un impact pozitiv în ceilalți ar trebui să fie cel mai important lucru pentru că oferă cele mai mari satisfacții. Nu e ușor dar e grozav!

Hai să aducem valoare lumii începând cu România! Șforța e în noi!

Ce înseamnă „să trăiesc” pentru tine? Ce înseamnă fericire pentru tine? Chiar mă interesează, spune-mi! Oricine ai fi, vreau să învăț de la tine!

19 thoughts on “Hai să ne trăim viața!

 1. Alexandra Cristea says:

  Nu-ţi voi scrie un text de o mie de rânduri, căci nu vreau să fac teoria chibritului.Pentru mine “a trăi” înseamnă a fi fericit. Deci îţi voi da un singur răspuns la ambele întrebări! În momentul în care lupt şi reuşesc să ajung unde mi-am propus, cu zâmbetul pe buze, înconjurată de oamenii pe care îi iubesc şi fără să regret nicio secundă, atunci pot spune că “trăiesc” cu adevărat.

  Răspunde
 2. Marlena Hij says:

  Adi, treci si citeste Biblia si de abia dupa apuca-te de sporovait pe teme din astea existentiale! Interesanta perceptia! Nu a ta, Adi, ci a domnisoarei! La un articol care facea apel la liberul arbitru al fiecaruia dintre noi, libertate la care avem decret special de la Domnul in cauza, vine comentariul asta fanatic.

  Buna strategie, sitting on my ass and waiting for God to make me happy! Daca mai si evanghelizez invataturile Bibliei o sa castig extra points si o sa devin si mai fericita! Si daca mai sunt si an arogant believer si dau peste nas tuturor ignorantilor care traiesc in frustrare, Dumnezeu o sa schimbe, doar este allmighty, toate regulile economice si o sa mi aduca job-ul vietii pe presul de la usa, barbatul care o sa mi citeasca romantic din Corinteni in fiecare seara si o sa facem impreuna 4 copiii-Matei, Marcu, Luca si Ioan.

  Adi, iarta-ma ca murdaresc spatiul tau cu aceste comentarii acide, iar, Tu, Doamne, iarta-ma ca duc numele Tau in desert!

  Si ca sa nu plec, fara a raspunde la intrebarile lansate in articol, o sa impartasesc ca in opinia mea de eretica ce merita arsa pe rug, fericirea nu reprezinta starea de nirvana cand toate lucrurile pe care ti le doresti s-au indeplinit si a trai cu adevarat inseamna sa descoperi toate regulile, sa traiesti dupa ele iar din cand in cand sa fii capabil sa nu mai respecti nicio regula.

  Parerea mea umila!

  Răspunde
 3. Catalin Blindu says:

  Vesnicul cliseu ” cum vrea doamne-doamne ” . Viata ti-o traiesti dupa bunul tau plac , esti liber sa iti cantaresti deciziile care te fac fericit sau compromisurile pe care trebuie sa le faci , dar in acelasi timp e mult mai usor sa dai vina pe o forta superioara in cazul in care dai gres si nu-ti atingi scopul .

  Ca sa inchei poetic , apelez la vechea vama : “Fericirea este ceva care nu se atinge niciodata, dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata”

  punct

  Răspunde
 4. Adi says:

  Deci fericirea și sentimentul că îți trăiești viața cu adevărat este în mâinile lui D-zeu, Daniela. Asta în cazul tău. Mulțumesc pentru faptul că ai împărtășit lucrul ăsta!

  Răspunde
 5. Daniela says:

  While the human mind keeps searching for meaning and striving for understanding, it will never find it in nature alone. Moreover, as long as people determinedly reject or deny God, they cannot break through the cycle of time and repetition to discover the One who is permanent and absolute—God Himself. Hebrews 11:6 reveals that those who come to God must believe that He exists. People of faith also understand that the universe was “formed at God’s command” (vs. 3). In contrast, the irreligious foolishly assert “there is no God” (Ps. 14:1) and ….. they end their lives in frustration and futility.
  source: http://bible.org/article/life-and-death-biblical-perspective-examination-genesis-5-ecclesiastes-1-and-1-corinthians-1
  Bless Ya!! 🙂

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.