Grifuț

A început o nouă săptămână, au mai trecut câteva zile din an, deja e jumătatea lui Mai și afară zici că e Martie. Probabil ar fi frumos să fie Martie căci mă răzgândeam în privința unei decizii. Cred. Sau poate nu!

Am să las cretinitățile la o parte câteva zile căci prea mult amuzament și retardism strică. Revenind la probleme serioase…

Nu știu câți dintre voi vă uitați la seriale în timpul liber. Eu unul fac asta. Și dacă văd că se tot termină unele pe care le urmăresc de mult timp caut altele. Și așa, căutând, am dat peste Touch. Și pentru că am rămas mască de fiecare dată când urmăream un episod(mă rog, sunt și geeky nițel și îmi place să cred că situația din serial poate fi adevărată) mi-a atras atenția un articol din The Telegraph- un ziar englezesc. Mă rog, un paragraf anume mi-a atras atenția:
“I was told that my son would never get a statement,” says Tania Tirraoro, the mother of two boys with Asperger’s syndrome, “because he was very bright, even though at our local primary he sat under the table and couldn’t make friends. And he was initially turned down for assessment. I had to fight. That seems to be a pattern. Local authorities turn everyone down and hope that at least half will give up and go away.”

În timp ce politicienii își bat joc de Educația din România, elevii și studenții merg înainte. Ăștia de a 12-a nu scapă nici anul ăsta de camerele de luate vederi în sălile de Bac. Ceea ce mi se pare în regulă. La fecultăți se dă admitere deci… Cine învață, merită.

Mai vorbeam eu prin posturi anterioare de oamenii care au dreptul să trăiască și ființe care nu. Aseară am găsit un film care explică și mai bine punctul meu de vedere. E o comedie drăguță dar dacă ești atent observi cruntul adevăr care nu e caracteristic doar Americii, ci și României. Vă recomand!
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ul4CZrnEFxU]

Și… să fie bine ca să nu fie rău!

2 thoughts on “Grifuț

  1. Adi says:

    Nu e problema mea că tu ești pacifist și lupți pentru pacea mondială sau pentru o utopie în care toți oamenii sunt pe placul tău și îi apreciezi pe ABSOLUT toți în mod egal(ceva nu sună bine în sintagma asta). Urmărește filmul și ai să înțelegi la ce mă refer!

    Răspunde
  2. Marius D. says:

    ..n-o sa imi dau eu cu parerea, ci as vrea ca tu sa iti dai cu parerea despre o afirmatie ca “… oamenii care au dreptul să trăiască și ființe care nu.”, enunt in care cuvantul fiinte banuiesc ca se refera tot la ceea ce teoretic, si de asemenea si practic, sunt oameni. anume, ma intreb ce ii reduce la statutul figurat de “fiinte” si nu oameni, si ce anume da altcuiva dreptul LOR la viata. sa-ti vad retorica!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.