Good times

Am cunoscut foarte mulți oameni frumoși, tari și geniali de când am început să gândesc. Din păcate am păstrat legătura cu foarte puțini dintre ei. Astăzi o poză rătăcită de prin toamna lui 2008 mi-a declanșat o ditamai nostalgia.

Eram mic și prost pe vremea aia, încă student la telecomunicații, încă pe banii părinților, încă fără griji. Era frumos, zău! Nu aveam profil de Facebook, nu aveam nici smartphone, nici internet mobil, nici laptop, nici tabletă și doar câteva fire albe de păr în cap. Good times!

Nu prea-mi plăceau Oscarurile pe atunci și nici nu scriam. Habar n-aveam cine eram, habar n-aveam ce voiam să fac, habar n-aveam de ce intrasem în organizație. Mint, știam de ce: maică-mea văzuse la televizor o fostă colegă de generală vorbind despre AIESEC și mi-a sugerat să intru și eu. Orice să scap de gura maică-mii( e olteancă și în zodia leu, trust me).

În fine, good times. Totuși, dintre toți oamenii pe care i-am cunoscut în cei doi ani de AIESEC mi-au rămas aproape doar… o mână. Din 100( să zicem) doar 5. Procentul e…

Presupun că prietenia și orice fel de relație ce se dorește a fi de lungă durată are nevoie de dorința ambelor părți. Probabil chiar dacă există treaba asta, mai e nevoie de ceva efort. Fără efort rămân doar small talks, schimburi de „Ce mai faci?” cu zâmbete ipocrite și răspunsuri din politețe. Ceea ce e trist.

Ne deosebim de cei care aveau 20-23 de ani acum 4 ani printr-un lucru simplu ce ne permite infinit mai multe: avem Facebook. E extraordinar de ușor să păstrăm legătura cu persoane long lost atât timp cât ne dorim lucru ăsta.

Spunem foarte des: „Băi, mă înțelegeam tare bine cu X. De ce nu am păstrat legătura?!”. Păi, de ce?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.