Good ‘ol FUN cu Orange si RDS

Totul a pornit de la ideea ca degeaba platesc putin, daca serviciul e de cacat. Nu-mi pasa ca-mi oferi nspe mii de resurse, daca oricum nu prea am cum sa ma folosesc de ele.

Si am pornit la drum intr-o saga mirobolanta, de vreo luna si ceva, cu Orange si RDS.

Ma uit pe site la Orange, vad optiunea Family. Meh, net la greu, ceva reduceri, nu e rau.

Aveam deja numarul meu, am avut nevoie si de un abonament separat de net (pentru o tableta), deci mai imi lipsea un abonament de voce, ca sa fac treaba cu Family.

Bun, sa purced sa portez femeia de la RDS inapoi la Orange, ca sa poata suna si primi apeluri si atunci cand este in casa si sa i se incarce si ei paginile de net cand e pe date mobile.

Merg la Orange, mai astept vreo ora in Shop si sunt preluat de un consultant de al lor.

Ii zic ce vreau, purcedem la generare contract si-asa mai departe.

Ma asigura ca totul e okay, chiar daca abonamentul femeii avea putin net, imi dadea optiunea Family inca o gramada, ce putea fi folosit la comun. La fel si cu minutele nationale.

Bun, semnez si astept sa se faca portarea.

In ziua urmatoare, RDS ii da mesaj femeii ca “rubbidy-rubbidy vrei sa te portezi, trebuie sa platesti taxe de reziliere si alte taxe cuprinse in contract, pe langa perioada contractuala ramasa“.

joburi și beneficii

Oy vey!

Pun femeia sa sune la RDS sa le spuna sa nu fie jidani. Perioada contractuala ramasa oricum aveam de gand sa o platesc – ca asa mi se pare cinstit – dar sa nu-mi impuna cacaturi aiurea.

“NU DOAMNA VETI PLATI TAXE NUMAI TAXA DE REZILIERE ESTE DE 100 DE RONI DAR PENTRU SUMA TOTALA TREBUIE SA MERGETI LA UN PUNCT DE LUCRU RDS”

Bine. Ma duc la punct de lucru RDS. 2 pipite.

“Buna ziua, am facut potare la Orange si am primit mesaj ca trebuie sa platesc nu stiu ce taxe de reziliere. Nu mi se pare corect.”

“SUNT TRECUTE IN CONTRACT DA VETI PLATI RUBBIDY”

“Doamna, sunt de acord sa platesc perioada contractuala ramasa, dar taxa de reziliere si taxa de utilizare a retelei nu.”

“NAVEM CE SA VA FACEM TREBUIE SA PLATITI RUBBIDY”

“Bun, deci daca fac reclamatie pentru chestia asta la ANPC si ANCOM, cele 2 autoritati va vor da dreptate, da?”

“OY VEY EVIDENT CA NE VOR DA DREPTATE. FA RECLAMATIE UNDE VREI AI SA VEZI CA TREBUIE SA NE DAI SHEKELII”

Bine.

Ajung acasa, fac reclamatie la ANPC si ANCOM – formulare online Aici si Aici.

Dupa ce reclamatiile sunt inregistrate, fac si o sesizare la RDS unde la spun motivul pentru care am decis sa portez numarul – desi sunt 101% convins ca nu le pasa, ca de aia nici macar nu au intrebat – si le dau numerele de inregistrare ale reclamatiilor.

Doua zile mai tarziu, femeia este sunata de RDS si i se spune ca nu va plati nicio taxa de reziliere sau taxa de utilizare a retelei si ca-si cer scuze, dar mesajul acela cu “OY VEY RUBBIDY” este automat.

Bun.

Revenind la Orange. 2 abonamente de voce Orange Me, ambele peste 7 euro si un abonament de date mobile Orange Net. Ba, tot nu-mi veneau beneficiile de Orange Family.

Primul apel catre Orange – mi se zice sa mai am rabdare, ca poate nu s-au updatat informatiile in contul meu. Ok.

Al doilea apel catre Orange – mi se zice ca “gata, am activat eu bonusul Orange Family, va vor intra beneficiile in cateva ore”. Nu a intrat nimic.

Al treilea apel catre Orange – in sfarsit aflu ca, de fapt, nu intrunesc toate conditiile pentru Orange Family. Ma apuca dracii. “Duamna, sunt la a 4-a interactiune cu Orange si abia acum aflu ca nu intrunesc toate conditiile?!”

Cucoana de la telefon imi fute una simpla si cinstita, a la Vaslui – “ASTEA SUNT CONDITIILE ABONAMENTUL DE NET TREBUIE PRELUNGIT PE 12 LUNI RUBBIDY”. Ii zic ca planuiam sa-i scad costul, asa cum am fost sfatuit la prima interactiune. Zice ca trebuie sa mai astept inca 4 luni, fara beneficiile Orange Family, inainte sa fie posibila chestia aia.

Nah, bine, prelungeste-mi abonamentul de date pe 12 luni.

Acum am Orange Family. Jidovii au invins. Iar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.