Unde găseşti cele mai bune gogoşi din Galaţi

Mai pe toţi ne mai apucă din când în când câte-o poftă de gogoşi. Nu îmi amintesc precis perioada când au explodat gogoşeriile în Galaţi, dar sunt ferm convins că a fost după Ceauşescu, cu toate că şi pe vremea lui, cred, oamenilor li se serveau gogoşi la greu. Că reprezintă o problemă sau nu, nu ştiu, că eu, personal, foarte rar mai înghit câte-o gogoaşă.

Distinsul şi arhicunoscutul profesor doctor Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi şi-a prezentat bilanţul după trei ani de mandat în cotidianul “Viaţa liberă”. În momentul de faţă, în articolul cu pricina se servesc cele mai bune gogoşi din Galaţi. Gustoase de nu-ţi mai vine să te opreşti din mâncat! Cred că există un singur om pe planetă care poate vinde gogoşi mai bune de-atât: Kim Jong-un din Coreea de Nord.

Dr. Bacalbaşa, preşedintele CJ, pregăteşte masa pentru gogoşi folosind nişte scuze:

Poţi influenţa ca preşedinte, dar eşti doar dirijor al orchestrei, nu orchestra însăşi. Nu ai susţinere politică, ci doar trebuie să veghezi ca interesele publice să primeze şi cele personale ale unora să nu păgubească judeţul (asta dacă ai curaj şi personalitate).

După care mai adaugă nişte scuze, că aşa e reţeta:

Aşteptările faţă de CJ sunt din această cauză excesive, iar unele reproşuri ce i se aduc, nereale.

Apoi pune gogoşile la prăjit şi o face într-un stil de master chef suprem, începând cu deszăpezirea:

Lucrările de deszăpezire s-au desfăşurat fără probleme, fără drumuri blocate şi localităţi izolate în iarna 2012-2013, iarna 2013-2014 şi iarna 2014 – 2015.

Eu zic doar atât: Trei drumuri judeţene NU VOR FI DEBLOCATE prea curând (iarna 2014-2015), Ce drumuri mai sunt BLOCATE în judeţul GalaţiDrumurile din Galaţi rămân în continuare închiseSituaţia drumurilor din judeţul Galaţi. Iată lista de restricţii (iarna 2013-2014), Nimeni nu vrea să deszăpezească drumurile naţionale din Galaţi (iarna 2012-2013).

Apoi dr. Bacalbaşa adaugă încă un ingredient în aluatul gogoşilor – drumurile:

Am executat lucrări de reabilitare a drumurilor judeţene pe DJ251A, DJ251B, DJ261A, DJ 252 pe 23 de kilometri, lucrări care au costat în total 18.350.000 de lei.

Mno, aprilie 2015:

Evident, fiind doctor, trebuia să bage în gogoşi ceva legat de Spitalul Judeţean:

Dacă Ministerul Sănătăţii a acordat spitalului în 2012-2014, 25,7 milioane lei, CJ a acordat 19,4 milioane lei. Un efort enorm în folosul cetăţenilor judeţului!

Situaţia Spitalului Judeţean, în februarie 2015, de aici:

Din organigrama unităţii sanitare lipsesc aproape 150 de medici. Grav este că unele secţii au un singur doctor, iar secţiile de Nefrologie, Medicină Nucleară sau Explorări funcţionale nu au, în acest moment, niciun medic specialist.

Fireşte, să nu uităm de acceleratorul liniar de particule care ar fi trebuit să ajungă la Galaţi, dar “ups!” incompetenţă şi nepăsare.

Astea ar fi ingredientele principale datorită cărora preşedintele CJ Galaţi, prof. dr. Nicolae Bacalbaşa vinde cele mai bune gogoşi, la momentul actual, din Galaţi.

Pentru cei mai pofticioşi dintre gălăţeni, cărora le era dor de o gogoaşă premium, mai avem şi o promisiune, sub formă de glazură:

Pentru locuitorii din rural, promisiunea mea electorală a fost investiţia în securitatea individuală. Bătrânii din satele Galaţiului sunt jefuiţi şi agresaţi de către borfaşi. În bugetul votat pe 2015 sunt prevăzuţi 500.000 de lei pentru supraveghere video pe drumurile judeţene.

După cum însuşi prof. dr. Nicolae Bacalbaşa spune, cu mâna pe inimă, “Chiar m-am ţinut de cuvânt!”, eu nu vă pot ura decât poftă bună şi indigestie plăcută.

A început campania electorală, deci pregătiţi-vă să borâţi constant.

2 thoughts on “Unde găseşti cele mai bune gogoşi din Galaţi

 1. mishu beniuc says:

  Partidul e-n toate…
  E-n toate cele ce sunt
  Si maine vor rade la soare (de oameni)

  Din cartea de citire a scolii anilor ’70 – ’80.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.