Ce gheaţă-i afară! Pe cine dăm vina?

Am fost pe la 9 fără 10 să duc gunoiul şi m-am simţit bestial! Nu ştiu cum o fi la voi în cartier, dar la mine e patinoar în toată regula.

În timp ce scriu rândurile astea o mai dat o ploaie. Din fericire asta nu va mai îngheţa că temperatura e pozitivă.

E o nebunie să mergi cu sacul plin de gunoi într-o mână şi să te ţii cu cealaltă de orice ca să nu dai cu curul de gheaţă. Ştim cu toţii cât de dureros e, cum îţi vine să plângi, dar nu o faci pentru că ai o vârstă şi… mno, nu plângi. Te ridici chinuit şi continui ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Pe cine dăm vina? Păi pe de-o parte e vina celor de la serviciul care asigură curăţenia în oraş, care au fost delegaţi de Primărie să asigure şi deszăpezirea. Au făcut o treabă groaznică până acum şi sunt plătiţi din banii noştri.

Pe de altă parte e vina noastră. Măcar în jurul blocului am putea să aruncăm o mână de sare, lucru pe care plănuiesc să-l fac după ce-mi termin cafeaua. Nu te poţi aştepta ca o mână de oameni să cureţe tot oraşul de gunoi şi gheaţă.

Dacă eşti beat pe gheaţa asta, orice ai face, nu ţine mâinile în buzunare!

În Galaţi, cam aşa arătau trotuarele.

4 thoughts on “Ce gheaţă-i afară! Pe cine dăm vina?

 1. Gia says:

  Dar ce ziceți că în curtea Universității Danubius tot spațiul este pavat cu gresie de interior! Nu o gresie mai abraziva, ca pentru exterior pe care să nu iți rupi gatul și toate membrele. Dacă tot investești niște bani, fă ceva cu cap, nu să ne rugăm să ajungem întregi în sălile de curs! Nici nu va mai zic că în ziua care ningea mergeam ca o rața împopoțonată rugându-mă să nu imi rup vreo mână ceva!

  Răspunde
  1. Adi says:

   Danubius pare să fie facultatea lucrului “bine făcut” :))

   Îmi imaginez că nu erai singura nevoită să mergi chinuit, oare-o fi filmat cineva? 😀

   Răspunde
 2. Diana says:

  Problema aceasta nu este numai in fata blocurilor sau pe micile trotuare dintre blocuri. Aseara am fost sa imi iau sora de la scoala nr. 29 la ora 19:00. Patinai fooooarte usor de cum intrai in curtea scolii. Lumea se dezechilibra, copii cadeau… Nu cred ca se vor lua masuri.

  Răspunde
  1. Adi says:

   Asta-i ideea. Dacă municipalitatea nu face nimic, cred că ar trebui să intervenim noi. Un kil de sare e 1 leu.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.