Generația asta are nevoie de o revoluție!

Aruncăm o privire și la întreaga lume?

„Orice generație are nevoie de o revoluție!” – citatul îi aparține lui Thomas Jefferson, tipul care a scris Declarația de Independență și a pus bazele democrației. Evident, pentru noi, românii, conceptul de revoluție ne face puțin pielea de găină căci facem automat asocierea cu evenimentele de la 1989. Cred totuși că semnificația este puțin mai profundă și nu chiar atât de barbară sau primitivă.

În ultima perioadă, lumea își aruncă privirea spre inițiativa americană: Occupy Wall Street. În cazul în care nu ați fost destul de curioși să vedeți despre ce e vorba puteți vizita pagina asta sau vă pot spune eu pe scurt. Așadar mișcarea reprezintă o revoluție inteligentă deși sunt voci care spun că cererile nu sunt destul de clare. „Noi suntem cei 99% care nu vom mai tolera corupția și lăcomia celor 1%.” Prin 99% să nu se înțeleagă majoritatea, ci doar procentul care gândește proactiv și face și ceva clar în sensul ăsta. Știu, sună puțin politic din perspectiva românească dar tind să cred că nu este așa pentru că problema cea mai mare a lumii, în momentul de față, pare sa fie banul(sau lipsa lui concretizată prin lipsa locurilor de muncă), totul învârtindu-se în jurul unor tranzacții „godzilla-like”. Wall Street reprezintă o zonă din New York dar de fapt și de drept este locul unde aproape întreaga putere financiară a americii își face de cap. Da, ne afectează(vezi filmul Margin Call)!

Nu credeți că de ceva vreme conceptul de democrație s-a pierdut? Puterea nu mai stă în nici un caz în mâinile poporului ci în mâinile câtorva cu putere financiară exagerată. Nu ne pot impune drumul în viață dar au o foarte mare influență asupra lui. Scriu toate astea pentru că generația Millennials(noi, bă!) simte din plin această problemă. Dați un search pe wikipedia să vedeți cum este descrisă această generație(afectată/trasă în jos de problemele financiare globale). Revenind, sunt de părere că acești oameni extrem de influenți și-au asumat statutul de „untouchable”, lucru teribil de greșit. Conducătorilor ar trebui să le fie frică de cei conduși, nu vice-versa. Evident, nici nu vreau să aud de soluțiile primitive ce se tot vehiculează prin autobuze sau prin piață, unde duminică de duminică se adună toți pensionarii: „Merită împușcați!”.

Am simțit sentimentul de revoluționar pe pielea mea deși a fost, oarecum, o copilărie și trebuie să recunosc că e grozav să „înoți impotriva curentului”. Nu ne-am atins noi obiectivele pe vremea aceea, pentru că nu am gândit totul pe cât de mult trebuia, dar ne-am poziționat și am dovedit că nu suntem doar niște păpuși care tac și respiră.

Oare cum arată o societate justă?

Ați terminat de citit? Bun, căscați ochii!

8 thoughts on “Generația asta are nevoie de o revoluție!

 1. Delia Cristina says:

  That’s not good at all! Unde ajungem stand ca legumele la soare?! No guyz, we really have to ‘work our @$$ off'(am incheiat citatul: Adi). Avem nevoie de progres, avem nevoie de competitie, avem nevoi sa ne punem creierasul la treaba pentru ca singuri ne ajutam sa crestem. Habar nu avem noi de cate suntem in stare.
  O revolutie?! Yeah, that’s good. Dar o revolutie in adevaratul sens al cuvantului, cu simt de raspundere, pentru ca in Romania se merge pe superficialitate si cand e vorba de asa ceva, zau. Nu suntem in stare sa ne cerem nici drepturile, iar daca iesim in strada si strigam dupa ele, ne imbatam cu apa rece cand iese cate unul in fata si spune ca ne da 2 RON daca tacem din gura.
  Resursa financiara e ceea ce ne manipuleaza pe toti. So, nu credeti ca ar trebui sa facem ceva sa dovedim ca nu suntem dependenti in totalitate de bani?! Stiu e greu, dar e oare imposibil?! just wondering…

  Răspunde
 2. Adi says:

  Da, o trândăveală constantă și pur și simplu statul ca o plantă la soare?!

  Răspunde
 3. Adi says:

  Exact, ai atins un punct sensibil. Mereu tindem doar să ne plângem de lucrurile care nu merg dar de fapt și de drept trebuie doar să „work our @$$ off”.

  Răspunde
 4. Ioana Honceriu says:

  Nu cred ca o societate justă le-ar fi tocmai pe plac celor aşa zişi 99%, poate că da, s-ar face dreptate pentru unii mult prea prost plătiţi pentru efortul fizic şi psihic pe care îl depun, dar raman ceilalţi, partea aia din cei 99% care se plange de corupţie şi se plânge că nu are, dar nu acţionează pentru a ieşi cumva din acest “nu am”. Din punctul meu de vedere, cel puţin în USA e destul de uşor sa traieşti bine, poate mai uşor decât în alte ţări ale lumii.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.