Gospodarul şi penitenciarul… de “MAXIMĂ” siguranţă

În urmă cu ceva timp, vă scriam despre o situaţie paradoxală: un consilier local care se plângea la presă că nu se deszăpezeşte oraşul.
Înainte să purcedem, faceţi un execiţiu de imaginaţie: vizualizaţi în minte cum ar trebui să arate un penitenciar de maximă siguranţă la exterior.

Gardul înalte, masive, acoperite cu sârmă ghimpată prin are circulă curent, reflectoare enorme care caută constant, pe timp de noapte, orice mişcare şi gardieni înarmaţi, stând de strajă cu ochii-n patru, eventual cu câini în lesă. Cam aşa fu imaginea unui penitenciar de maximă siguranţă, nu? O construcţie super solidă, masivă, care să-ţi inspire siguranţă şi să te facă să respecţi legea, încât să nu ajungi acolo.

Sunteţi curioşi cum arată cel din Galaţi, unde sunt “cazate” vreo 600 şi ceva de scursuri ale societăţii?

penit
Foto: “Viaţa liberă”

Gardul Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Galaţi arată ca o ruină. Cărămizi cu muşchi, găuri la tot pasul şi proptele de lemn. Ca la omu’ “gospodar”. Ca totul să fie mai frumos, au pus şi semne de avertizare cu “Atenţie, pericol de prăbuşire”. Zău, când vă uitaţi la el, nu aveţi impresia că a trecut prin trei războaie şi patru bombardamente?

Penitenciarul susţine că abia anul ăsta va primi fonduri pentru reparaţii.

Situaţia nu a fost semnalată până acum pentru că gardul se află în spate. Partea de la drum, pe care o filmează televiziunile la arestările faimoase, a Penitenciarului de Maximă Securitate din Galaţi a fost renovată şi arată fix cum v-aţi fi imaginat-o. Oameni, gospodari, zău!

Ţurai, să ne simţim în siguranţă, zic. Sper ca mai marii Penitenciarului să dea cu nişte Raid pe-acolo, tare mi-e că se urcă o furnică pe gard şi-l dărâmă.

2 thoughts on “Gospodarul şi penitenciarul… de “MAXIMĂ” siguranţă

  1. Georgia N says:

    Ce paralelă ai făcut! Sunt viloaie care au gardul mai ‘sănătos’ decât pucăria asta. Oare se pregătesc?!?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.