Gândire sănătoasă

În urmă cu 3 ani de zile, o sintagmă ce denotă disperarea și-a făcut loc în vocabularul meu. Era perioada când eram membru AIESEC, aveam multe de făcut dar mereu lăsam pe ultima zi, făcând task-ul respectiv cu câteva ore înainte de deadline. Sintagma în cauză e: „Bă, e ora 14 și încă nu am făcut nimic! Pierd timpul aiurea!” și deși consider că am evoluat foarte mult de atunci sintagma încă îmi mai vine în minte doar că „nu am făcut nimic” a devenit „am făcut prea puțin”.

Consider că e o gândire sănătoasă pe care toți o avem. Problema nu se află în partea cu pierdutul timpului ci în comoditatea de a sta degeaba. În perioada despre care vă spuneam mai sus, aveam cu adevărat multe de făcut dar abia după ce le făceam îmi dădeam seama că de fapt și de drept nu eram chiar atât de aglomerat, lucru ce îmi accentua starea de ură față de mine pentru că nu făceam mai mult.

În momentul în care te provoci să nu mai stai degeaba pierzând timp și îți prioritizezi lucrurile, eventual făcându-le în avans, vei vedea cât timp liber ai. Sugerez să nu alegi să vegetezi în timpul ăla ci să faci ceva folositor pentru tine: citește o carte, caută despre o idee din viitor câte ceva pe net, gândește, observă, vezi ce joburi interesante au mai apărut. Timp este, asta e ideea la care vreau să ajung. Oricât de aglomerați ni se pare că suntem, dacă stăm și analizăm, ne dăm seama că tot am găsit câteva ore bune să aruncăm un ochi pe facebook sau să mai stăm la gargară inutilă pe messenger.

Momentul în care îți vei ocupa 80%, să zicem, din timpul liber cu chestii folositoare pentru tine, este clipa în care vei porni pe drumul ăla care te separă de majoritate. Momentul în care vei și face lucrurile de pe lista respectivă este clipa în care vei face primii pași pe drumul în cauză. Cât mai aștepți? Ce mai aștepți?

Să nu-ți fie teamă de propriul potențial!

1 thought on “Gândire sănătoasă

  1. Pingback: Viața fără goluri! « New is always better!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.