Gălăţeni, hai în stradă! Să protestăm ca nişte apolitici ce suntem!

“Azi în Cluj şi Timişoara, mâine-n toată ţara!”. Duminică am aflat că şi la Galaţi se va organiza ceva ieşire în stradă în solidaritate cu miliardele de români din diaspora care nu au putu vota nici după şapte ore de stat la coadă. Nu ştiu dacă a observat vreo cineva, dar nu prea am abordat subiectul ăsta până acum.

Realitatea din diaspora nu prea coincide cu newsfeed-ul Facebook. E clar că procedeul de votare e mai anevoios ca în ţară şi, să zicem, e clar că ar exista ceva interes ca lucrurile să nu meargă chiar atât de bine.

Revenind la oile noastre. Fireşte, pe Facebook, s-a făcut deja un “ditamai” evenimentul intitulat “Ghinion, Galaţiul s-a trezit din somn!” – am râs tare de tot! – prin care gălăţenii sunt îndemnaţi să iasă în stradă duminică, 9 noiembrie, la ora 17,00. Şi ar putea fi o iniţiativă sută la sută cetăţenească. Ar putea fi. Aş putea să mă şi entuziasmez pe treaba asta.

Dar nu am cum s-o fac. Da, ok, oamenii care au avut “iniţiativa” asta pe Facebook gândesc în oarecare măsură ca mine şi au cam aceeaşi viziune politică. Candidatul pe care-l susţin ei este şi cel pe care eu îl voi vota. Dar toată treaba cu ieşit în stradă îşi pierde farmecul atunci când iniţiatorii au poze mari la profil cu partide politice. Nu zic că ar fi plătiţi să organizeze chestia asta – la noi în România nici nu se întâmplă aşa ceva.

Aş şi dezvolta toată treaba, dar vă sfătuiesc să citiţi “Despre asta să fie vorba? Prăpăd, sânge, omor?”. Patrick nu e puţă-bambus ca mine.

Voi încheia cu un citat din descrierea evenimentului care cheamă gălăţenii în stradă: “GHINION, GALAȚIUL NU E ROȘU“. Să mori tu?! :))) Şi voi adăuga o informaţie de culise: “ACL-ul se va concetra pe interacţiune, evenimente şi spectacole în partea a doua a campaniei electorale”.

Eu mă duc. Vreau să fiu convins că mă înşel.

Later edit: Fireşte că vor veni doar oameni inteligenţi.

lel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.