Galaţiul a rămas roşu. Toată regiunea e roşie

Aseară spuneam pe Facebook, plin de entuziasm, că Galaţiul nu mai e roşu. Nu mă bazam pe nimic oficial, era o stare de spirit, era o vorbă izvorâtă direct din starea de bucurie care plana în aer.

Post by Adrian Bot.

Nu, Galaţiul a rămas roşu. Potrivit datelor oficiale BEJ, după centralizarea a 436 de secţii de votare, Victor Ponta, candidatul Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC, a obţinut, la Galaţi, 162.011 voturi, adică 54,02 la sută din sufragii. Klaus Iohannis, candidalul Alianţei Creştin-Liberale PNL-PDL, a fost votat de 137.896 de cetăţeni, reprezentând 45,97 la sută din voturile valabil exprimate în judeţul Galaţi.

De ce nu consider că am spus ceva greşit? Pentru că nu prea mai contează – sper eu. Da, e trist că în zona asta a României refuzăm să ne deşteptăm, dar să nu uităm că din punct de vedere economic suntem morţi, şomajul e uriaş, sărăcia e la ea acasă – chestii care justifică rezultatele nasoale. Tot ce-mi doresc e ca noua administraţie să se concentreze spre partea asta a României, deşi mă cam îndoiesc.

În altă ordine de idei, Vaslui a rămas roşu, Brăila la fel – aproape 60%, respectiv peste 58% (judeţe).

Oricum, noul preşedinte al României este Klaus Iohannis. Rezultatele oficiale parţiale îl arată cu peste 54 de procente – un rezultat zdrobitor pentru maşinăria comunistă.

Închei cu un citat lung de la Moise Guran, care mi-a plăcut:

Iohannis trebuie să înţeleagă imediat ce vor cei  5 milioane de români care l-au votat pe Victor Ponta. Va fi şi preşedintele lor, deci trebuie să înţeleagă ce speranţe au pus acei oameni în votul pentru Ponta. Apoi, să fim sinceri, cu toate plagiatele, stângăciile, ba chiar prostiile sale, Ponta este totuşi cea mai bună variantă de lider pe care PSD-ul l-a dat vreodată. Iliescu era omul ruşilor. Năstase şi Geoană n-au fost cu adevărat niciodată lideri ai acestui partid, la fel cum nici Ponta n-a fost. Hrebenciuc a fost. Cozmâncă a fost. Iar acum liderul PSD este Dragnea. Demisia guvernului Ponta este necesară, probabil va fi cerută şi din România şi de la Berlin şi de la Londra şi de la Bruxelles, dar, paradoxal, noi toţi trebuie să înţelegem că Ponta este singura şansă de reformare a PSD. NU Ponta a pierdut alegerile ci baronii infecţi din spatele lui. Chiar dacă a evoluat mult de la băiatul de dorobanţi care era când a devenit premier, Victor Ponta nu a reuşit să-şi controleze partidul. PSD şi clica de penali care îl controlează continuă să fie o ameninţare pentru România. Sigur, momentul nu-l ajută, dar Ponta ar trebui să se sprijine pe DNA pentru reformarea PSD, aşa cum un Predoiu ar trebui să se sprijine pe acelaşi DNA pentru reformarea ACL. Recunoaşterea elegantă a înfrângerii este o mână întinsă de Ponta lui Iohannis, iar acesta trebuie să o înţeleagă corect. Ponta trebuie să-şi asume eşecul organizării alegerilor şi să demisioneze împreună cu guvernul său dar ar fi o greşeală din partea lui Iohannis să nu înţeleagă că s-a terminat campaniea iar un Dragnea este mult mai inteligent şi mai periculos decât Ponta.
Ca fapt divers, iată cam cât de tare şi-au dorit gălăţenii de pe internet ca “Galaţiului nu mai e oraş roşu!” să fie adevărat:

1 thought on “Galaţiul a rămas roşu. Toată regiunea e roşie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.