Galaţi, hai în stradă, dar ai grijă pentru cine protestezi!

Ce s-a petrecut marţi seară pe străzile Bucureştiului fu frumos. Mulţi oameni au făcut o chestie la grămadă şi a ieşit impresionant. 25-30 de mii de oameni au scandat diverse şi au cerut demisii.

Desigur, întotdeauna se vor găsi hateri ca mine care să se întrebe constant “Pentru cine se protestează?!”.

S-au cerut demisii peste demisii, căci 25 de ani de democraţie au obişnuit oamenii doar cu incompetenţa, corupţia şi nepăsarea celor puşi să-i conducă. E normal, e firesc.

Am observat că s-a revenit la ideea că generaţia asta are nevoie de o Revoluţie. Chestie cu care rezonez, căci nu pot spune că viaţa mea este perfectă.

Cu toate astea, nu mă pot abţine să nu mă întreb pentru cine/ce se protestează? Okay, îşi dau demisia toţi ăştia care ne conduc acum – căci, să fim serioşi, nu cred că e unul care a făcut treabă bună şi e apreciat de absolut toată lumea. Pe cine pui în loc?

Pleacă ai lor, vin ai lor

Mi-a plăcut comentariul unui necunoscut vizavi de o chestie pe care am spus-o pe Facebook despre protestul care se organizează la Galaţi:

O rugaminte am, caci acum nu ma aflu in tara si nu pot protesta. Cand o sa strigati lozinci strigati si contra corporatisului din tara, ala de orice fel INCLUSIV cel universitar si educational in general. 50% sau mai bine din problemele nationale sunt eu destul de sigur ca sed in sanul marilor baieti cu bani care finanteaza politica corupta (cacofonie, fmm) dar nimeni nu ii scuipa. E ca si cum toata lumea a uitat de ei si arunca cu pietre doar in ce e mai “vizibil” mai “atragator”.

Şi are dreptate, politica asta coruptă de care vrem să scăpăm e finanţată de de nişte băieţi şmecheri, iar majoritatea dintre ei sunt cunoscuţi.

Hai în stradă!

Am mari dubii vizavi de protestul de la Galaţi, de vineri.

Nu cred că vor fi mai mult de 100 de oameni. Nu cred că este o iniţiativă apolitică. Nu cred că scopul coincide cu al celor 25-30 de mii de oameni care au protestat în Bucureşti. Mi se pare absolut tardiv să ieşi în stradă abia vineri…

Dar recunosc, mi-ar plăcea la nebunie să fiu plăcut surprins. Mi-ar plăcea să văd măcar o mie de oameni pe străzile din Galaţi. Mi-ar plăcea să-i facem pe politicienii din Galaţi să înţeleagă că nu ne deţin.

Mi-ar plăcea la nebunie să le arătăm că suntem sătui şi că ar fi cazul să se teamă de noi.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10154792978463504&set=a.10152927322848504.1073741830.505038503&type=3&permPage=1

Cu toate că am dubii şi cred cu tărie că protestul e cusut cu aţă albă, voi fi acolo. Nu ştiu exact prin cât de multe locuri programul de muncă se termină înainte de ora 16,00 (cu excepţia celor de prin Primărie), dar voi merge. Da, vineri muncesc.

Nu mă duc să scandez “DEMISIA”, ci să-mi arăt indignarea, pentru că dacă eram în Bucureşti, eram în Club Colectiv în noaptea aia.

România se uneşte, vineri, la Galaţi pentru tinerii care au murit în Colectiv – 1.500 de oameni au dat attend. Conform stastisticilor, în momentul de faţă, putem spune fără dubii că vor fi 100 de oameni la protest.

Amintiri…

Îşi mai aminteşte cineva de protestul de pe 9 noiembrie 2014? Atunci, o iniţiativă aproape la fel de “cetăţenească” a scos în stradă câteva sute de gălăţeni, să protesteze împotriva lui Ponta. Relatarea de la faţa locului o găsiţi aici.

Reiau câteva chestii de atunci:

  • grupul gălăgios, care urla în gura mare, era venit de la Pechea. Evident că din proprie iniţiativă! Nu aş îndrăzni să insinuez altceva (LEL!).
  • Duminică, 9 noiembrie, la Galaţi a avut loc un miting ACL împotriva lui Ponta. Politicienii sunt o specie aparte de proşti, nu îi înţeleg de ce au crezut ei că e bine să-şi facă apariţia.
  • Totul mi-a lăsat un gust amar, mi s-a părut o mizerie tipică. Mi-am mişcat curul pentru că am vrut să mi se dovedească faptul că mă înşel. M-am întors cum am plecat, profund dezamăgit.

La fel plecase şi protestul ăla: iniţiativă 100% cetăţenească.

Chiar sper să nu fie la fel şi de data asta.

https://www.facebook.com/reinventamas/posts/10205375151233517?pnref=story

Nu cred că la Galaţi vom obţine demisii şi chestii, dar mi-ar plăcea să reuşim măcar să arătăm că nu doar partidul poate scoate oameni în stradă.

Îmi amintesc şi acum coloana de oi condusă de Pintea şi cum nu reuşeam să-i arăt la muie că era geamul autobuzului aburit.

Tot București. 25 000. Foto: Facebook Dan Mihai Bălănescu

Publicată de Emilian Alexandru pe Marţi, 3 noiembrie 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.