Wow! Galaţi, 2014, probabil cel mai bun concert rock!

Mi-ar fi plăcut să găsesc pe undeva nişte date oficiale de genul câtă bere s-a vândut şi, estimativ, câţi oameni au fost prezenţi pe 9 august la “Zilele Prieteniei Bergenbier” de la Galaţi. Sunt genul de persoană care mereu găseşte o bubă la un eveniment ca ăsta, dar de data asta mi-e greu să subliniez ceva negativ.

Aşa s-a văzut prima zi a evenimentului care a avut loc în parcarea stadionului Dunărea din Galaţi.

Am ajuns devreme, pe la 5,30. Căldură mare, nu prea erau locuri cu umbră. Câţiva copii s-au dus în faţa scenei şi mi-e greu să-mi imaginez cum au rezistat câteva ore bune în soare. Restul eram ascunşi, fie după cortul celor de la sunet şi lumini, fie după copăceii pitici.

Am văzut stand cu suveniruri; nu m-am oprit, am văzut că aveau tricouri cu trupe, dar e posibil să fi avut şi altele. Berea a fost 3 lei, s-a vândut pe bază de jetoane.

Cred că erau în jur de zece standuri unde se vindea bere şi vreo patru pentru jetoane, fiecare cu câte trei “ghişee”. Pe pahare scria numele evenimentului şi Galaţi – o chestie fină, mi-a plăcut atenţia la detalii.

Prima trupă la care am ajuns au fost cei de la Kriptonite Sparks. Au cântat bine, zău!, şi au dat CD-uri moacă la cei din public. Ceva rar întâlnit la Galaţi. Cei de la Fără Zahăr au rămas la fel de carismatici ca pe vremea când îi ascultam eu. Nişte Băieţi au fost impecabili, am febră musculară datorită lor. Zob la fel, tătici! Viţa au fost iarăşi cei mai apreciaţi şi cei mai aroganţi; mă îmbătasem, m-am scălămbăit pe-acolo, deşi plănuiam să nu mai asist iarăşi la harfele lui Despot.

M-am simţit ca la un festival în toată regula. Muzica s-a auzit extraordinar de bine, scena a fost amplasată ideal şi foarte aproape de public. S-au făcut poze cu tot crowd-ul şi a fost o zonă pentru invitaţi speciali şi parteneri unde am fost trataţi extraordinar de fain.

Tipul care a întreţinut atmosfera şi cu DJ-ul care băga muzică între concerte au făcut o treabă extrem de bună: nu ne-am plictisit în pauze sub nicio formă.

Au fost mici incidente, dar asta e firesc. Cică şi-ar fi spart unul capul la un pogo şi fu o tentativă de bătaie. Lume beată, mno, e firesc.

Aştept cu nerăbdare ediţia următoare! Nu se poate compara cu tentativa de Rock la Dunăre. Gege, Bergenbier, impecabil!

5 thoughts on “Wow! Galaţi, 2014, probabil cel mai bun concert rock!

 1. Pingback: Câţi gălăţeni au fost la concertele din weekend | Proștii sunt mai fericiți
 2. între noi fie vorba says:

  De acord, a fost de departe cel mai bine organizat eveniment din oraş, de când mă ştiu. Aş adăuga la cele spuse de tine promovarea intensă, pe toate canalele. Deşi eu una ştiam de evenimentul ăsta de câte luni, am văzut bannere prin oraş, am auzit spoturi radio, am zărit o maşină plimbându-se pe străzi şi nişte tipe împărţind un soi de ziare cu sigla Bergenbier. Ca să nu mai pomenesc de facebook… Şi-am mai remarcat chivetele ecologice din zona wc, o noutate extraordinară pentru Galaţi :))

  Răspunde
  1. Adi says:

   Agreed. Din pacate, am inteles ca la budele ecologice mirosea tare urat (probabil vina ecosalului). In schimb, budele de la cortul pentru parteneri erau superbe!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.