Cu ce chestii ne mai “mândrim” prin Galaţi şi Brăilă

Mi s-a acrit în aşa hal de zona asta a României, încât aş prefera Vasluiul. Măcar acolo oameni-s dintr-o bucată: au beut, i-ai supărat, ţi-au dat cu sapa-n cap. Tradiţional, frumos, civilizat.
În schimb, în cele două oraşe rivale, Galaţi şi Brăilă, fiecare câcat cu moţ trebuie pictat frumos, să pară fondantă.

Brăila intră oficial în cursa pentru titlul de capitală culturală europeană. Citind rândurile alea, cu tot respectu’, vizualizam o paradă comunistă, ca pe vremea când Ceauşescu venea în oraş. 1.000 de copii, fanfare, nepoţi şi bunici şi discursuri. Grandios!

Ea e exemplul perfect. BRĂILA TREBUIE SĂ FIE CAPITALĂ CULTURALĂ EUROPEANĂ!

https://www.youtube.com/watch?v=WdKv9TqAsIc

La Galaţi, unde superioritatea este un fapt dovedit de ştiinţă, lucrurile sunt mai avansate puţin. Cu toate că mahării de prin Primărie şi-au mai loat neşte mită groasă de la ăştia cu maxi-taxi şi că se fură ţevile din subsolul Spitalului de Copii, noi suntem mai buni ca brăilenii.

Noi avem gălăţence de succes! O tanti cică e homeopat în Africa de Sud… şi asta o face a big deal. Dar ce este homeopatia de fapt? Păi… e un fel de pseudoştiinţă, e chestie care se înrudeşte cu alchimia. Citez:

Doctrina homeopată – legea similitudinii – recomandă un remediu care, ca substanță administrată în doză subponderală unui subiect sănătos, ar produce un set similar de simptome cu cele care se regăsesc la pacientul bolnav. Acest remediu este administrat uzual într-o concentrație extrem de scăzută, preparată printr-o procedură numită potențare, care se presupune că ar imprima diluției mai multă putere terapeutică.

Pentru acest „proces” nu există o explicație satisfăcătoare, fiind doar o rămășiță pseudoștiințifică din epoca alchimiei, când noțiunile de germeni sau molecule nu erau cunoscute sau înțelese.

Practic, e o “medicină” pe care o poate practica oricine. Te doare capul? Ia o bucată de noroi, îţi va trece. Te doare măseaua? Dă mâna să-i fut un ciocan peste! Ai cancer? Uite-te la mine cum bat la tobe în timp ce tu bei acel pahar cu apă mizerabilă. Ca fapt divers, Durban e un oraş “atât de vai de capul lui” încât a fost una dintre locaţiile unde s-au desfăşurat meciuri la Campionatul Mondial de Folbal din 2010. Am găsit şi un articol unde este numit un paradis al vacanţelor.

Mergem înainte.

Ah, încă un motiv pentru care Galaţiul e mai tare ca Brăila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.