Gălăţenii latrinişti, în excursie ca proştii

Joi, pe 4 septembrie, pe ştiri.yahoo.com a apărut un reportaj mişto – serios, e făcut fain – despre o manifestare a unei “hoarde” de oi la vârsta a patra din Galaţi care s-au dus la Capitală pentru a behăi. Am stat şi am parcurs aproape întreg articolul; vă sfătuiesc să îl citiţi măcar în diagonală. Am concluzionat scurt şi la obiect: “dafuq?!”, dar după un oftat scurt, zic să disec puţin situaţia.

Să fim înţeleşi, oile despre care se vorbeşte în reportajul ăla sunt din genul de români care mă îngrozesc. Motivul pentru care consider că îmi permit să le spun oi este simplu: ei îşi rezervă dreptul de-a mă considera atât pe mine, cât şi pe restul care nu sunt de-acord cu ei, băsişti. Termen cretin.

Oamenii ăştia au fost prostiţi definitiv de Latrina 3, B1 TV şi-alte chestii mediatice.

Motivele pentru care vorbesc atât de urât la adresa lor:

– „Am venit cu o mașină mică și una cu 20 de locuri.”, iar spre sfârşit “de fapt, gălățenii sunt 10 cu totul, nu 30, că nu există niciun microbuz și nici rude la București, că au venit cu două mașini mici și au dormit toți în mașini.”

– Poza asta:

voiculescu mizerie– a vrut să se răcorească cu o bere. A renunțat: „70.000 o bere?”, iar la început “Eu am băgat 20 de milioane în materiale singur”.

– “Noi să avem liber la exprimare, nu să tăcem de frică”, spune o protestatară. O.o Zău?

Dar chestia care mă enervează cel mai tare e aici: “Cel mai tânăr protestatar din grupul gălățenilor, un puști care trece din toamnă în clasa a VII-a” – copilul ăla încă nu e destul de matur pentru a-şi da seama despre ce e vorba şi, cel mai probabil, bunica/bunicul care l-a dus acolo nu face decât să-l îndoctrineze. Refuz să cred că există părinţi destul de idioţi încât să-şi implice copilul într-o astfel de mizerie.

Deznodământul e previzibil: au plecat înapoi la Galaţi, fix aşa cum au venit: proşti făcuţi grămadă.

Ăştia sunt exemplarele tupeiste. Ca ei mai sunt mii, poate chiar zeci de mii, doar că ăia chiar îşi văd de ale lor şi nu au timp de excursii cretine în capitală, cu toate că gândesc la fel şi îl recunosc pe Badea Mircea drept… baci.

Da, e democraţie. Da, au dreptul să protesteze. Da, au dreptul să creadă ce vor ei. Da, ei fac parte din gloata negânditoare care va hotărî viitorul României.

Foto: Andreea Dogar – un GG mare pentru reportaj!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.