Fugi, bă! Fugi cât de repede poți!

Mnah, e viața ta și o trăiești exact așa cum vrei. De multe ori am zis că nu e bine să te grăbești, că e bine să iei pauze scurte și dese; grăbindu-te nu faci decât să ratezi anumiți pași esențiali.

Numiți-o revelație, numiți-o schimbare de opinie, numiți-o căcat, numiți-o cum vreți voi atât timp cât prindeți ideea.

Sunt efectiv înconjurat de oameni ce fac lucrurile mult prea încet. Oameni mai tineri ca mine ce au terminat deja o facultate și au același job și aceeași poziție pe care o am eu(care mai are ceva până termină facultatea). Ați crede că asta ar trebui să mă facă să mă simt prost; vă înșelați! A avea o diplomă de licență și același job ca un studențache, e trist, e foarte trist! Fie undeva pe drum te-ai grăbit prostește și ai ratat o chestie, fie nu ți-a păsat și acum dai cu capul de peretele numit realitate. Băgați la cap că e adevărată treaba asta(deși nu are legătură cu subiectul) și să nu credeți că în momentul în care veți avea în mână o licență cu o notă mare, companiile se vor înghesui să vă angajeze, pentru că nu e destul!

Revenind, lucrurile tind să se încetinească prea tare în ultima perioadă. Lumea vorbește de proiecte dar nu le pune în practică, economia stagnează(creștere de 2% în octombrie! Uau. Căcat!), tinerii nu se mai grăbesc să ajungă la ore… Mă rog, exemple stupide sau relevante, asta voi decideți.

Mesajul ce vreau să-l transmit prin acest post este că deși tind să cred că este destul timp pentru absolut orice și că e bine să facem ce vrem și când vrem, de fapt și de drept nu prea e. Avem o singură viață în care singurul lucru cert e că murim. Dumnizo nu există deci nu va fi nimeni în așa numitul rai care să îți spună „Bă, tu nu ai apucat să faci ceea ce trebuia să faci! Marș înapoi!”. De ce să fugi? Pentru că sunt multe, foarte multe, extraordinar de multe lucruri de făcut și timpul e limitat! Imaginați-vă câte o numărătoare inversă deasupra capului vostru.

Mi-ar place să-mi spuneți ce ați face dacă următoarele 24 de ore ar fi ultimele voastre ore de viață. O să-i spuneți unei persoane că o iubiți? O să vă cereți scuze cuiva față de care ați greșit? Puteți face asta chiar și acum sau în orice zi obișnuită! O să lăsați totul și o să „alergați” să vedeți răsăritul în jurul Pământului ca să puteți afirma că vă stingeți o dată cu răsăritul Soarelui?(Ar fi awesome, bă!) Ce veți lăsa în urmă? Cum își va aminti omenirea de existența voastră? 24 de ore nu e destul timp să faci ceva atât de măreț încât să rămână în amintirile tuturor. Ai putea bombarda ceva și vei fi ținut minte ca un criminal bolnav – dar până și ăștia sunt uitați în timp.

Dacă lumea se transformă după deviza „E okay, bă! O să fie bine! Calmează-te!” cine mai are nevoie de „Hai, hai, hai! Grăbește-te, nu ai mult timp!”? Cu siguranță eu, McDonalț-ul și cel mai probabil și tu. Asta dacă nu vrei să fii doar o simplă ființă ce a consumat oxigenul acestei planete degeaba…

Până una-alta, ce ai face dacă următoarele 24 de ore ar fi ultimele pentru tine?

2 thoughts on “Fugi, bă! Fugi cât de repede poți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.