„Foc în gaură!” a.k.a. W.W.3

Despre Siria presupun că deja știe toată lumea că încă e război acolo. Oameni inocenți mor, reporteri la felși nu doar unul. Evident că pe lângă ăștia mai sunt și miile de oameni care luptă de-o parte și de alta care mor.

Nu știu câți dintre voi ați aflat că aseară Siria a atacat un punct din Turcia, atac soldat cu 5 morți și mulți alți răniți. Printre cei 5 morți se numără și niște copii. De altfel Turcia nu a stat cu mâinile în sân și a ripostat, bombardând câteva puncte din Siria. Asta cu riscul ca Iranul să le dea poca, după ce îi amenințaseră să nu miște un deget pe la sfârșitul lui iulie.

E exagerat, recunosc, dar dacă spiritele nu se calmează toată agitația asta ar putea însemna începutul celui de-al treilea război mondial. Și-acum vine partea interesantă…

De-o fi să fie și să-nceapă oare cum ar sta lucrurile? Pe lângă faptul că mno, o să merlească mulți, haterii și cocalarii primii- sper!- mă întreb cum o să arate soldații.

Presupun că se vor recruta toți gongalăii de peste 20 de ani. Or să le pună arma în mână și-o să-i trimită să omoare infideli. Partea bună este că- în teorie- noi ăștia deja știm care-i treaba cu războiul și cum arată armele, grenăzile, bazucile, tancurile și-așa mai departe. Știm și tactici căci CS, Red Alert, C&C Generals și alte jocuri de strategie am tot jucat. Partea rea este că în afară de-alde interlopii ăștia, niciunul dintre noi nu a tras cu arma în viața lui.

Presupun că or să interzică smartphone-urile deși ar fi fost interesant de văzut pe ce battlefield își dă fiecare check-in. Și pe Twitter ar fi fain de văzut cum își bat haterii mula de soldați sau cum trolează inamicul. Problemă ar fi atunci când vrei să tragi inamicul răpus în Instagram căci s-ar putea să-ți tragă altul niște plumb prin cap între timp. S-ar face și live blogging de pe battlefield chiar…

Presupun că hipsterii ar cere uniforme diferite, eventual decoltate și în culori fosforescente. Pe de altă parte rockării ar fi extrem de mulțumiți să poarte bocanci și veste. Cocalarii probabil că și-ar scrie cu cărbune pe spatele uniformei „de puta madre” sau „să moară duJmanii m-ei!”.

Presupun că unii ar fi fericiți căci ar scăpa de bacalaureat. Alții s-ar sinucide căci nu ar mai fi apucat să facă tot ce scrie prin pozele cu citate de pe Facebook și nu ar mai apuca să pună în practică zen-ul respectiv.

Fetele… presupun că ele vor fi nevoite să facă pe asistentele și eventual să facă muniție. Partea bună aici este că vor avea timp destul să își exerseze sarcasmul cu care se laudă pe Facebook față în față cu niște cartușe pe care trebuie să le umple cu praf de pușcă. Iar despre partea cu îngrijirea răniților… mno, să nu ne gândim la prostii. Am să spun doar că am o vagă impresie că dintre toate curajoasele astea ce-și propovăduiesc tăria de femei independente or să fie doar câteva în stare să coasă o rană sau să taie un picior. Restul vor plânge.

Probabil va supraviețui abundența de poeți, prozatori și filozofi căci ăștia sunt oameni sensibili și inamicului îi va fi milă să le trântească un glonte prin creier.

Și-ar mai fi multe particularități dar mi-a obosit hamsterul între timp și refuză să mai învârtă rotița. Vă invit pe voi să vă imaginați ce și cum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.