Filme: Warcraft, X-men, Hardcore Henry

Ultimele săptămâni au fost faine în materie de filme. Au apărut Warcraft, X-men și multe altele. Din diferite motive personale nu m-am dus la cinema să le văd, iar în cazul unora dintre ele mă și bucur că nu am făcut asta. Ni câteva cuvinte despre cele trei filme din titlu, fără spoilere, în caz că nu le-ai văzut deja.

Warcraft – pârț!

Pentru mine, fan înrăit World of Warcraft, filmul a fost un motiv de mega-bucurie. Am simțit că planetele s-au aliniat și „oh, doamne, o să fie bestial!”. Există extrem de mult lore, iar o ecranizare, în mintea mea, ar fi reprezentat un V for Vendetta – film pe care l-am văzut de vreo 20 de ori și l-aș revedea oricând cu plăcere.

Din păcate, filmul în sine este o dezamăgire. Nu din punct de vedere al efectelor, căci vizual este impressive. M-am simțit păcălit când am văzut cât de subțire este fiecare personaj în parte. Tot plotul se mișcă ciudat, parcă lipsit de motivație. În oarecare măsură, m-am simțit la fel ca într-un moment din clasa a 10-a când aveam nevoie de un motiv să batem pe cineva și-l întrebam ceva de genul „ai o brichetă mov? PĂI DE CE NU AI FMM?!”. Mă bucur că nu am dat bani la cinema.

Păcat, mare păcat. Chiar sunt ferm convins că dacă în loc de două ore făceau un sezon de seriale ar fi fost mai apreciat ca Game of Thrones. Sau măcar să-l facă în genul Lord of the rings…

X-Men – ok

Pentru un film inspirat din benzi desenate, X-Men Apocalypse a fost okay. Mi-a oferit fix ceea ce aveam nevoie – acțiune, distrugere, superputeri. Mi-a plăcut la nebunie faptul că lucrurile se apropie din ce în ce mai mult cu versiunea animate consacrată, la care m-am uitat la greu când eram mic – Xavier chel în scaun cu rotile cu X pe roți, sentinelele, sala de luptă, Storm.

În cazul X-Men, chiar mă oftic că nu am putut ajunge să-l văd 3D.

În comparație cu Warcraft, personajele din X-Men, chiar și cele nou introduse au motivație pentru acțiuni, povestea este conturată. Un film fain, pe care-l voi revedea de îndată ce apare BluRay-ul.

Hardcore Henry

Când și-a făcut apariție trailerul, Hardcore Henry părea a fi un fel de scurt metraj, filmat cu un Go-Pro. Am văzut aseară filmul, cu gândul că „și-așa trebuie să mă culc; dacă e de căcat adorm și gata”. Ei bine, Hardcore Henry e subțire din punct de vedere al complexității, dar are atât de multă acțiune încât ți-e mai mare dragul să te uiți.

Deși nu e același lucru, m-am simțit aproape la fel de grozav să fiu mereu în mijlocul acțiunii ca la Birdman. De fapt, m-am simțit mult mai bine!

Explozii după explozii, bătaie, pumni, sânge. Mă bucur că nu l-am băgat pe Jason Statham sau altă mizerie de genul Stallone și că l-am făcut pe tot fără replici din partea personajului principal și fără să ne arate fața lui.

Extraordinar de fain film și bat la pariu că este de 10 ori mai tare să-l vezi 3D.

Altele

Dacă-ți plac filmele care te țin în suspans și te fac timp de o oră jumătate să te întrebi wtf is going on în sensul bun al expresiei, 10 Cloverfield Lane este probabil cea mai bună alegere. Sunt puține personaje, dar sunt jucate bine și au doza necesară de complexitate și mister. John Goodman este bestial, iar pentru Mary Elizabeth Winstead am format a secret crush după ce am văzut-o în Scott Pilgrim vs. The World.

10 Cloverfield Lane are suspans la greu și doza corectă de „holy shit, so creepy” cu un final previzibil și nu prea. Vă recomand să-l vedeți!

Amu aștept cu nerăbdare Suicide Squad – Harley Quinn jucată de Margot Robbie este OMG OMG OMG OMG OMG OMG! în trailer. De asemenea, Jared Leto, deși nu-l înghit deloc, are un obicei de a face tot posibilul pentru a juca un personaj la perfecție, așa că mă aștept ca Jokerul lui să fie foarte șmecher.

Toate filmele menționate mai sus le-am văzut de pe „biblioteca virtuală de filme”

Foto via screenrant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.