Fiecare cu ce-l doare

A lucra în online e un lucru mirobolant. Lăsând la o parte faptul că toată lumea are impresia că opinia sa este cea mai bună, corectă şi că ar trebui să fie singura care contează, citind despre ce le pasă oamenilor îţi dai seama cât de egoişti suntem ca fiinţe.

Nici nu mai vreau să reamintesc episodul cu greva maxi-taxiurilor. Iarăşi, fiecare cu ce-l doare. Nu există interes comun, doar gaura din ciorapul fiecăruia.

Oraşul ăsta e o văgăună mizerabilă, te omoară din toate punctele de vedere. Sunt atât de multe chestii de rezolvat şi atât de puţin interes pentru “mai bine”, încât totul se trece cu vederea. Chiar şi cele care ard.

Pe de-o parte, atitudinea este justificată. Nu ai cum să te aştepţi ca oamenilor care trăiesc fără apă rece de câteva luni de zile să le pese de trotuarele pline de găuri, de exemplu. Nu ai cum să te aştepţi ca edilului cu scaun călduţ şi bine remunerat să-i pese de abuzurile la care sunt supuşi majoritatea angajaţilor la privat.

Elevului nu-i pasă de felul în care glumele sale îl fac să se simtă pe profesor, iar pe cel din urmă nu-l prea interesează viitorul tânărului, căci leafa e mică, poate prea mică.

Bătrânilor nu le mai pasă de viitor, căci s-ar putea să nu-l mai prindă, dar pentru ei trecutul e important. Chiar şi o statuie micuţă a unui personaj obscur, care nici măcar nu a tras o beşină în satul lor.

Pe de altă parte, când eşti plin de griji, de tresari noaptea-n pat, visând că nu ai mai reuşit să-ţi achiţi facturile, de ce ţi-ar mai păsa de cei din jur? Fiecare cu ce-l doare, sau tradiţionalul “Bă, la tăţi ni-i greu, dar nu la fel!”.

Trecând pese, ni un clip cu pisicuţe. Fiincă mă piş în Galaţi, de-aia:

https://www.facebook.com/reinventamas/posts/10204367335038742?pnref=story

Foto de pe webcultura.ro.

Dă şi tu un share la pretenii tăi, că aşa-i frumos!

1 thought on “Fiecare cu ce-l doare

  1. cKy says:

    Din ianuarie stau în iași.
    Am venit în Galați vineri la o nunta. Mi-Mi-a fost dejuns acest weekend sa văd la ce umilințe sunt supuși gălățenii încât abia aștept programul a doua casa sa îmi vând apartamentul din Galați și sa rămân definitiv în Iași.

    La galati voi veni la parinti, probabil va fi ceva gen ” hai la mama la tara” peste câțiva ani.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.