Facebook şi Primăria

Lucrând la un ziar, inevitabil, aud nemulţumirile multor oameni. Probabil cel mai arzător of al gălăţenilor este că primarul Marius Stan nu-i ascultă/ nu vrea să-i primească în audienţă.

Sunt ferm conins că peste 50 la sută dintre cei care au impresia că primarul le poate rezolva problema, nu realizează că soluţia nu ţine de competenţa edilului. Cu toate astea, cred cu tărie că strategia de comunicare a Primăriei Galaţi ar trebui regândită în aşa fel încât să dea oamenilor impresia că cineva le ascultă of-ul.

În Constanţa, oraş de la care au fost copiate unele dintre proiectele primarului Marius Stan, Radu Mazăre – un personaj pe care nu-l agreez – o hotărât să pună bazele unui birou în care vor lucra şase oameni, pentru început, pentru a administra o pagină de Facebook unde locuitorii pot face reclamaţii, sugestii etc, conform Digi24.

De ce cred că e o idee foarte bună?

Internetul oferă o voce oricui. Sau aşa dă impresia. Oamenii postează pe Facebook fel de fel de probleme, caută ajutor şi speră ca altcineva să fi trecut prin aceeaşi chestie. Reclamaţiile se pot face uşor, fără stat la coadă, fără hârţogăraie, fără a avea de-a face cu MILF-uri şi GILF-uri NFHH. Apoi, printr-o mişcare de genul ăsta te poţi proteja foarte simplu de nebuni. Dacă un user de Facebook cu probleme la mansardă nu înţelege, dai frumuşel block şi gata.

Oamenii pot afla astfel, prin Facebook, uşor şi rapid unde să se îndrepte pentru a-şi rezolva problemele. Pe lângă aspectul ăsta, mi se pare foarte mişto că ăstea sunt locuri de muncă pentru tineri. Puţine, ce-i drept, dar dacă ideea s-ar adopta prin fiecare primărie din România, s-ar aduna ceva-ceva locuri de muncă.

Mi se pare demn de filmele cu proşti faptul că, în 2015, încă e nevoie de câteva ştampile, drumuri peste drumuri şi nervi întinşi la maxim pentru a afla o informaţie, ca cetăţean de rând. Mi se pare paradoxal că un purtător de cuvânt tânăr nu realizează acest aspect şi mi se pare absurd că nu sunt şi la Galaţi făcute presiuni pentru a realiza ceva asemănător. Desigur, nu e musai să se facă prin Facebook – unde îţi poţi stabili cu uşurinţă o identitate falsă.

Aţi văzut cum de fiecare dată când se întâmplă ceva nasol în Galaţi oamenii de rând dau vina pe primar, nu? Eh, poate printr-un astfel de serviciu primarul Marius Stan ar reuşi să mai îndrepte nişte injurii către adevăraţii responsabili.

În momentul de faţă, pe pagina de Facebook a Primăriei Galaţi, care are doar peste 4.000 de like-uri, ultima postare datează din 1 ianuarie şi este despre revelionul de la Shopping City. Pe pagina de Facebook a primarului Marius Stan, ultima postare datează din 7 ianuarie şi este despre ajutoarele de la UE – de altfel, am remarcat că pe pagina edilului, de-obicei se postează doar anunţuri care ţin de majoritatea oamenilor sau fofileli.

Administrarea paginilor de Facebook este un job real şi este plătit binişor.

Dacă ţi-au plăcut rândurile astea şi ideea articolului, ajută-mă cu un share, te rog!

3 thoughts on “Facebook şi Primăria

 1. Marius Cucu says:

  Interesant, chiar ma gandeam cand vor aparea astfel de situatii si pe la noi. In alte tari este obisnuinta, oamenii comunica foarte mult prin twitter.

  Răspunde
  1. Adi says:

   Drept dovadă că strategia de comunicare a Primăriei Galaţi suge e faptul că au doar puţin peste 4.000 de like-uri pe Facebook.

   Twitter nu a prins la noi, din păcate.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.