Cum am votat şi-a explodat un apartament

Am avut ceasul pus să sune la 6,15. Evident, mâţa m-a trezit mai devreme, aşa că în momentul în care a început telefonul să cânte, i-am dat un snooze şi am dormit până pe la 7,30. Dacă plecam mai devreme de-acasă puteam fi martorul unei explozii…

La 8,30 eram îmbrăcat, la uşă. Îmi sună telefonul: explozie în Micro 40. Shit. Scoate laptopul din ghiozdan, dechide-l, bagă şi scrie… dacă poţi. Veta, ca orice mâţă, vrea şi ea să tasteze fix când tastez eu, fireşte. Publicat, făcut share pe Facebook, împiedicat de mâţă, plecat la vot.

Şi cobor ca un bos ce sunt în Micro 40, trec pe lângă blocul cu pricina – culmea, acolo stătea un fost coleg de generală. Cam aşa arăta:

Din câte am înţeles, explozia s-a petrecut din cauza unei acumulări de gaze. Bătrâna care locuia acolo a fost transportată la spital, suferind ceva arsuri. Nu ştiu multe în materie de explozii, dar având în vedere că erau cioburi la cinci metri de bloc, cred că fu un bum pe cinste şi bat la pariu că s-a trezit tot blocul.

La vot

Ultima oară când am votat, secţia a fost la Şcoala 30. Unitatea de învăţământ e închisă de ani buni. Intru, poarta deschisă, uşa de la clădire închisă… cu lanţu’. Erm… Fireşte că eram ferm convins că acolo se votează. I-am şi sunat pe ai mei sâmbătă seară să-mi confirme. Eu nu m-am informat, ei nici atât. Trecând pe lângă biserica din curtea Şcolii 30, o sun pe mama: “Băăăăă, cum DRACU’ să nu ştiţi unde aveţi de votat?”

– La Şcoala 18 se votează, băieţel! Îmi strigă o tăntică în timp ce îşi făcea cruce şi aprindea o lumănare.

La Şcoala 18 am făcut gimnaziul. Arată cu mult mai bine acum şi spiritul de Halloween era peste tot: dovleci scobiţi, desene şi alte cele. Am votat în fosta mea clasă. Am dat bună ziua, nu mi-a răspuns nimeni. Am dat buletinul, mi-a zis tanti aia unde să semnez şi mi-a întins un buletin de vot şi-o ştampilă. Am votat, mi-am luat buletinul înapoi, le-am urat ceva de dulce în mintea mea şi-am plecat.

Mergeţi la vot azi!

2 thoughts on “Cum am votat şi-a explodat un apartament

  1. Adi says:

    Din moment ce căldura din calorifere e cu mult mai scumpă în comparaţie cu căldura de la ochiul de aragaz (sau inexistentă), cred că astfel de evenimente or să tot aibă loc…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.