Expecto patronum, frateee!

Inovație. Da, lumea are nevoie de așa ceva pentru a evolua!

Mă gândeam că totul se adaptează încet-încet la realitatea actuală, which is a fact. Ne petrecem foarte mult timp on-line deci majoritatea lucrurilor tehnologice se conectează la internet acum- televizor, telefon, consola de jocuri. Nevoia pentru cunoaștere și informații a crescut și ea, se publică din ce în ce mai multe cărți( și îmi place să cred că am devenit conștienți de resursele finite pe care ni le oferă planeta) motiv pentru care a apărut e-book-ul și se digitalizează totul.

Ce se intâmplă însă dacă aduci împreună cititul și jocurile?

Despre Sony știm cu toții. Sunt ăia care au scos consolele alea de jocuri: Play Station. Evident, au făcut progrese, s-a ajuns la a 3-a generație. Consola e un fel de calculator, practic și am avut privilegiul ca mâinile mele de băiat sărac să se întâlnească cu joystick-urile de PS3. Da, mi-a plăcut la nebunie! În schimb jocurile sunt doar așa, de relaxare, nu înveți mare lucru din ele, mai degrabă pierzi timp.

Ei bine, cei de la Sony aduc ceva nou. Deși, aparent, s-a mai realizat ceva asemănător, fie nu a ajuns la urechile mele, fie nu a fost chiar atât de ingenios. Ăștia de la Sony, cu al lor PS3 echipat cu controller-e din-alea care nu au butoane- butoanele sunt atââât de 2000 and late- ci care detectează mișcarea, au luat un subiect best-seller și l-au dus o treaptă mai sus. Practic au combinat cititul cu jucatul prin ”The book of spells”. Dai o magie, baaam! mai apare o pagină din carte, se mai schimbă decorul… Interesant!

Acum, mă întreb dacă nu cumva e un lucru rău. Pe de-o parte tind să cred că astfel le va fi mult mai ușor părinților să-și convingă odraslele să mai și citească ceva. Pe de altă parte, eu când citesc ceva îmi imaginez absolut toată acțiunea și toate personajele prin prisma mea, îmi generez propriile imagini ce vor fi diferite de ale tale- într-o oarecare măsură. Apoi, prin chestia asta pe care a adus-o Sony totul va arăta cam la fel pentru că nu îți mai folosești imaginația pentru a vizualiza totul, lași consola să facă asta pentru tine.

Voi ce părere aveți? E de bine? E de rău? De ce?

Articolul vine de aici.

2 thoughts on “Expecto patronum, frateee!

  1. Adi says:

   Mi se pare că e o modalitate de a stoarce some extra money de la fani. O să prindă, bat la pariu.

   Overall ideea e foarte bună și bat la pariu că nu J.K. Rowling a venit cu ideea.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.