Digi aduce 4G şi în Galaţi

Începând de joi, 20 august, RCS & RDS este posesorul unei licenţe 4G în banda de 2600 MHz (TDD) şi va oferi clienţilor săi, noi şi existenţi, fără costuri suplimentare şi la orice tip de abonament, servicii de date 4G în 25 de orase din ţară, până la finalul anului 2015 – citeam, ieri. Uau… şi nu prea!

În prima etapă a proiectului, până la finalul lunii septembrie, clienţii Digi Mobil din 12 oraşe vor beneficia de avantajele tehnologiei 4G: Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov, Oradea, Craiova, Constanţa, Iaşi, Arad, Sibiu, Piteşti şi Ploieşti, urmând ca până la finalul anului să îşi extindă aria de acoperire în Galaţi, Brăila, Baia Mare, Târgu Mureş, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Drobeta Turnu Severin, Târgu Jiu, Reşiţa, Slatina, Hunedoara, Vaslui, Alexandria. În acelaşi timp, compania va continua să îşi dezvolte reţeaua de comunicaţii mobile pentru a avea acoperire 3G şi 4G la nivel naţional.

Da, ok, Digi încearcă să ajungă în prezent. Mi se pare absolut normal să introducă 4G, suntem în 2015.

Pe smartphone, folosesc pentru net o cartelă scoasă dintr-un modem de internet al celor de la Digi. Modemul se prăfuia printr-un sertar, aşa că din moment ce plătesc bani pentru el lună de lună, am zis să-l şi folosesc. Toate okay, în marea majoritatea a timpului am semnal H+ pe date (care e peste 3G), dar momentele în care internetul lor se mişcă cu adevărat bine sunt extrem de rare. Am 5GB de trafic pe cartela asta, aşa că îmi permit “luxul” de a ţine datele mereu deschise.

Apoi mai e problema de semnal. Nu ştiu câţi dintre voi folosesc cartele Digi, dar eu dacă am intrat într-un Kauffland, pa-pa semnal! Rămân doar cu Orange-ul.

Aşa că, din punctul meu de vedere, degeaba îmi dai 4G dacă nu ai acoperire bună şi nu mă pot folosi de el oriunde aş fi. Iar RCS&RCS ştie bine că e la baie la capitolul acoperire, că de aia au roaming pe Vodafone.

Sunt tare curios dacă îi pot convinge să îmi dea şi mie 4G pe cartela asta de modem.

Screenshot_2015-08-21-14-37-57
Testul de la 14,33 e pe H, iar cel de la 14,37 e pe H+

În caz că nu ştiţi care-i treaba cu 3G, H, H+, 4G:

viteze

3 thoughts on “Digi aduce 4G şi în Galaţi

 1. Costi says:

  Au aparut deja 2 site-uri cu 4G in Galati. unul este in M21 si unul undeva pe langa mall-ul cel mare, patinoar. In continuare trebuie telefon care sa aiba banda 38 2600 Mhz.

  Răspunde
 2. Dorin says:

  Da, așteptăm cu nerăbdare să putem activa 4G si pe cartela din modem.
  Dețin un modem Huawei E3276s-920…compatibil.

  Răspunde
 3. Costi says:

  Salut!
  Cartela de la modem nu are acces la roaming cu Voda.
  Amandoua testele sunt pe H+. Ai viteza prea mare pe upload. Pe H ai doar vreo 0,3-0,4 Mb/s, maximum.
  Nu stiu ce telefon ai tu dar aproape sigur nu-ti merge pe 4G-ul lui DigiMobil, din cauza ca cei de la RDS folosesc banda de 2600 Mhz (TDD, banda 38). La ceilalti provideri de telefonie mobila e pe FDD. Foarte putine telefoane vandute in Romania, pana acum, au banda de 38. E poveste lunga.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.