Diferențele de vârstă, înălțime, bani și alte concretizări ale unui căpos anonim

Viața bate filmul și de cele mai multe ori bate și cărțile. De nu ar fi așa nu ne-am mai uita la filme interesante și inteligente și nu am mai citi cărți. Undeva adânc în ADN-ul nostru doarme nevoia asta de a simți extraordinarul și ieșitul din comun. Cumva, în capul meu, tot ceea ce urmează să scriu are legătură cu marketing-ul, poate pentru că așa îmi doresc eu sau poate mă înșel, încă nu am descifrat lucrul ăsta.

Diferența dintre un expert și un alternativ.

E clar că expertul știe deja toate tainele domeniului de care se ocupă. A petrecut mulți ani studiind- practic sau teoretic, nu contează- și acum nu suportă ca un puță bambus să îi arate că există o cale mai ușoară.
Îl văd cum se chinuie și aplică metoda care a mers de milioane de ori până acum și nu reușește. Îi zic să mă lase să încerc ceva nou dar mă privește de sus gândind „Ce știi tu, băi?!”. Durează mult, nu e eficient, e stresant și în cele din urmă dă greș. Se dă la o parte, trec eu, mă uit puțin în jur, observ chestiile și acționez cu calm și răbdare. Nu cunosc foarte multe din domeniul respectiv și poate ăsta e un avantaj. În 5 minute rezolv treaba.
*domeniul respectiv e mecanica auto

Clar, concis sau ambiguu și flituitor?

Sunt sigur că absolut toată lumea se confruntă cu așa ceva. Atunci când adresezi o întrebare de genul „Iau aia sau ailaltă?” unei persoane înseamnă că tu ești confortabil cu ambele. Un răspuns ca „Ce-o fi.” și mai apoi o reacție de genul „Nu-mi place, mai bine luai cealaltă!” se datorează răspunsului precedent deci ar trebui ascunse și asumate o dată cu vina proprie.
Când se ocupă altcineva de ordinea ta și decide să aplice un alt criteriu de ordonare tu ești cel care are de suferit. Poate că ar fi trebuit să îți asumi această activitate ca să eviți problema dar there is no turning back now pentru că nu găsește ceea ce îți trebuie. Și suni și întrebi „Unde găsesc X?” și primești răspuns: acolo. Înseamnă că cel care făcu ordonarea e un incompetent au ba?

Vine și partea a doua puțin mai pe seară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.