Ce am învățat despre pisici în doi ani de zile

„Studiile” făcute prin 2013 spuneau că peste 15% din tot internetul aparține mâțelor. Deci e clar că s-a tot scris despre pisici. Știu oameni care se gândesc să-și cumpere o pisică, dar se tem de diferite mituri a la Tom&Jerry. Da, da, mituri.

Am pisică de doi ani de zile, iar pentru o scurtă perioadă de timp am avut două. Deci o oarecare autoritate în domeniu am.

Atât timp cât pornești cu zicala asta despre pisici la drum totul va fi bine:

Este foarte ușor să dresezi o pisică să facă ce vrea ea.

Eu în continuare cred că nu există pisici cu comportament identic. Fiecare are personalitatea ei și felul propriu de a te scoate din minți.

despre pisici
Alintătură căcăcioasă

Despre pisici și mâncare

Mâțele de casă mănâncă fix cât le dai. Eu îi las alei mele boabe la discreție. Periodic, la intervale de câteva ore, miaună. La un moment dat vei crede că-l invocă pe Satan. Dar apoi îți vei da seama că vrea mâncare. Umedă.

E bine să faci experimente cu diferite tipuri de mâncare. Și apoi să îți blestemi zilele. Sunt plicuri cu mâncare umedă la 1 leu. Sunt și plicuri la 2 și la 3 lei. Să vezi ce „amuzant” este atunci când nu mai vrea d-alea ieftine pentru că a dat de gustul celor scumpe.

Despre pisici trebuie să știi că mereu vor dori ce ai tu în farfurie. Le dai. Apoi vor spune „ce căcatu’ dracu’ mănânci?! bleah!”. Un alt aspect foarte important este că adesea vei găsi o bucățică din pisică la tine-n farfurie – păr.

despre pisici

Somn și digestie

Mâțele sunt aproape intolerante la lactoză. Alea mai deștepte, ca a mea, știu lucrul ăsta și refuză lapte/smântână. Uite-te cum se cacă ca dușul după ce le dai lapte.

Cât ești plecat la muncă, va dormi ca sparta. Cu cât vii mai târziu acasă, cu atât sunt mai mari șansele să te țină treaz. Mno, a dormit toată ziua, ce ai vrea să facă?! Să nu te muște de picioare?!

Somnul și-l va regla în așa fel încât să se trezească mereu înaintea ta. Eventual să dărâme câte ceva prin casă. Ea e trează și-i e foame, nu ai voie să mai dormi. Dacă ai lăsat-o să doarmă cu tine în pat, nu a fost o decizie tocmai inteligentă. Presupun că știi că va trebui să dormi crăcănat/în poziții nasoale.

Trebuie să știi despre pisici că fac la lădiță/litieră. Adică în fiecare dimineață/seară va trebuie să aduni caca și pișu. Nisipul nu e tocmai ieftin nici el, iar o mare parte va fi împrăștiat prin baie/locul unde ții litiera.

Când sunt mici se băs. Silent death. O, doamne!

despre pisici

Lins și afecțiune

Tind să cred despre pisici că nu au suflet. Sigur, afecțiune îți vor arăta. Pentru că vor ceva – în principiu, mâncare. Treaba aia cu „pisica simte unde te doare și se așează acolo ca să-ți ia durerea” pare la fel de reală ca povestea din Biblie.

Pisicile sunt o sursă inepuizabilă de păr. Un fel de antonim pentru chelioși. Se și ling constant. Ai pus mâna pe ea – s-a lins. A mâncat – se linge după. S-a căcat, se linge.

Pentru a micșora cantitatea de păr disponibilă în aer, pe haine, covoare și dușumea, poți da banii pe ceva suplimente alimentare. Sau o perie. Pe care o sa trebuiască s-o folosești zilnic. La a mea îi place mult.

Despre pisici mai trebuie să știi că așa cum le educi, așa le ai. Dacă i-ai dat de înțeles că mâna ta este locul unde-și poate băga ghiarele și dinții, așa va face ori de câte ori are chef.

Concluzie

Luați-vă pisică, dar luați una tomberoneză. Nu există satisfacție mai mare ca atunci când o vezi cât de recunoascătoare este.

Dacă ți-a plăcut articolul ăsta, dă un subscribe la blog – puțin mai jos e casetuța cu pricina. Nu uita să dai și un share pe Facebook, poate le place și prietenilor tăi.

1 thought on “Ce am învățat despre pisici în doi ani de zile

  1. Delia says:

    Foarte interesant și adevărat articolul, și plus mai are și umor! Felicitări Adi! De ieri am o pisica și mi a fost de ajutor articolul tău 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.