De ce își îngroapă mâța rahatul?

Pentru că pute și pentru că nu are ce face cu el, plus că e ca și cum un om ar trage apa după ce ar da duhul rău afară. E o chestie de principii și bun simț, cred.

Pe 11 semptembrie 2001 toată familia mea- inclusiv frati-miu, deși nu înțelegea nimic- era adunată în fața televizorului și urmărea două turnuri prăbușindu-se. „Asta nu-i a bună!” a spus bunică-miu atunci și peste 6 zile și-a luat tălpășița din lumea asta. Așa, sec.

Nu știu câți oameni au murit atunci dar știu că au fost mulți. Mai știu că evenimentele au inspirat tot felul de filme și au dat naștere la tot felul de glume, teorii, aberații și reacții. Cu ele sau fără, un singur lucru este 100% adevărat și nu poate fi discutat: mii de oameni au murit. Atât în timpul evenimentelor- mi se pare puțin stupid să fie numite evenimente dar să trecem peste– cât și după. Sinucideri, Osama și toate cele care au avut ca „motivație” ziua de 11 semptembrie 2001.

Când ditamai blocul se prăbușește cu tot cu oameni în interior vă dați seama ce se alege de ei. Nimic… Totul devine o amestecătură de aluminiu, fier beton, beton, mobilă, calculatoare, geamuri și resturi umane. Să pui cap la cap resturile alea ar fi ca și când ai lucra la un puzzle cu 28934729846294624623786 de piese fără o imagine clară după care să te ghidezi.

Consultându-se cu familiile îndurerate, autoritățile din New York au decis construirea unui „muzeu”. Mă rog, practic o groapă comună în memoria celor morți atunci în care un întreg grup de cercetători studiază rămășițele încercând să pună cap la cap puzzle-ul mai sus menționat. ”No day shall erase you from the memory of time” va scrie mare pe un perete pe-acolo. Din articolul ăla reiese și că nu toți sunt de acord cu decizia…

Când a murit bunică-miu, fu nașpa că deh, murise și mă simțeam apropiat de el. Au trecut ani buni de-atunci și am trecut și eu peste. Poate și pentru că a avut parte de cea mai blândă moarte cu putință- în somn- dar tind să cred că am trecut peste pentru că nu a fost nimeni să dezgroape „rahatul” sau să-l răscolească. S-o fi dus într-un loc mai bun sau nu, cu verdeață și sex pe vecie, cu fântâni din care curge vodka și bere… Apoi, să se ducă în pace și să se simtă bine! Parci all day long bunelu!

Sunt prea cinic sau nu rezonez cu familiile îndurerate? Viața merge înainte și morții rămân morți până se transformă în zombi…

Sursa foto: apfn.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.