Dacă Facebook se închide mâine?

OMG! Propun încă un exercițiu de imaginație, bă! Dacă ieri întrebam ce rămâne de făcut după ce ai atins succesul pe care ți-l dorești, astăzi sunt curios cum credeți că ar reacționa întreaga lume dacă Facebook s-ar închide.

Lumea s-a schimbat extrem de mult în ultimii 5 ani de zile și în momentul de față mediile online de socializare nu sunt doar un loc de socializare sau de promovare a inițiativelor/afacerilor tale ci o nevoie. Oamenii s-au atașat atât de mult de Facebook încât pur și simplu dispariția sa ar fi devastatoare. Până și Seth Godin a evidențiat faptul că Facebook este cel mai vizitat web-site din lume.

Așadar, vă întreb, cum ați reacționa dacă Facebook s-ar închide? Eu personal cred că aș migra pe G+ cu tot cu supărări și părere de rău pentru că deși ador Facebook-ul, nu pot spune că e „unicul”. O persoană din ai mei friends pe Facebook spunea astăzi că dacă rețeaua asta s-ar închide lumea ar începe să alerge pe stradă cu poze în mână întrebând trecătorii „Do you LIKE it?”. Analizați cam cât timp petreceți pe Facebook, dacă primiți lucruri folositoare de pe rețeaua asta și cum ați mai intra în legătură cu prietenii voștri din alte țări…

Hai să vedem! Cum ați reacționa dacă Facebook s-ar închide și de ce ați reacționa așa?

9 thoughts on “Dacă Facebook se închide mâine?

 1. Gabriel says:

  Sincer eu chiar mă gândesc să îmi închid contul de Facebook imediat după ce îmi stabilizez promovarea de pe site-uri, însă deocamdată am nevoie ca şi tool de el.

  Dacă s-ar închide alternative s-ar găsi, probabil s-ar crea reţele sociale care acţionează local, pe bază de wireless şi aş deveni reţele sociale de cartier şi comunicarea ar avea loc prin mobile şi ar fi foarte interactivă datorită caracterului ad-hook, un fel de speed socializing.

  Ce mi-aş dori eu să văd implementat în toată lumea ar fi: fiecare on să aibe un name tag lipit de haină, ar accelera cu o viteză uimitioare nr-ul de oameni care ar interacţiona între ei, pentru că elimină o barieră uneori stupidă, bariera aflării numelui.

  Răspunde
 2. Gabriel says:

  Dragoș Czinjepolschi :
  Daca facebook s-ar inchide, m-as imbogati. De ce? pentru ca as face un imprumut in banca, as plati 2-3 developeri+oameni cu idei bune si l-as redeschide sub numele de Fazebook cu sloganul: Facebook was just a faze.

  ţi-au luat-o ăştia cu Diaspora şi Unthinkers înainte, care reprezintă de fapt anti-reţele. You were to late man, to late.

  Răspunde
 3. Catalin says:

  Daca ar alerga lumea cu postere ” do you like it ?” am deveni brusc mai sociabili . Si trebuie musai sa adaug ca unul dintre marile avantaje ar fi posibilitatea de thumbs down : ” No i don’t ! Get the hell out of my face ! ” .

  Răspunde
 4. Andreea. says:

  Daca s-ar inchide Facebook-ul, as putea sa ma folosesc de acea jumatate de ora dimineata spoindu-ma ca oricare alta fata prezentabila :)) , as avea timp sa mananc si n-as mai intarzia la munca. 😀 … cam asta ar fi singurul lucru bun … cred.

  Răspunde
 5. Dragoș Czinjepolschi says:

  Daca facebook s-ar inchide, m-as imbogati. De ce? pentru ca as face un imprumut in banca, as plati 2-3 developeri+oameni cu idei bune si l-as redeschide sub numele de Fazebook cu sloganul: Facebook was just a faze.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.