Dă volumul la maxim!

Ne îndoim de noi, asta e clar. Oricât de multă încredere în sine am avea dubiile tot acolo sunt. Probabil vă este deja clar că nu plănuiesc să abordez muzica în acest post.

Suntem mici, mici tare de tot și nițel neimportanți în marea de 7 miliarde de guri. Din fericire unele dintre aceste guri nu pot scoate sunete- din fericire pentru noi, cei care putem- așa că mai putem restrânge numărul. Deci, din moment ce mama natură- sau mama voastră, sau dumnizo- v-a oferit oportunitatea de a vă face vocea auzită, de ce nu o faceți?

Secolul în care trăim ne oferă cele mai multe modalități de a ne face vocea auzită. Iarăși, nu mă refer la muzică sau voce muzicală. Spune ce îți trece prin cap! E relativ ușor să îți promovezi personalitatea și gândurile și pe măsură ce trece timpul, exact ca vinul, devii mai bun și mai apreciat. Totuși, lucrul ăsta nu se întâmplă. Probabil nu suntem cu toții destul de interesanți ca să facem lucrul ăsta dar putem vorbi atunci când suntem întrebați. Mai ales atunci când ni se cere părerea. Când cineva aflat în față îți cere ție părerea- tu aflându-te în marea de oameni ce îl ascultă- spune tare și clar care e părerea ta! Fă-o cu patos ca să te asiguri că muți toată atenția spre tine, ca să te asiguri că părerea ta e singurul lucru ce le trece prin cap. Ai fi uimit câte chestii vei stârni în ei!

Și pe la școală, mă uitam, în timpul cursurilor ținute de profi tari, nu se cere părerea. Acela e momentul! Nimeni nu te va judeca atunci și chiar dacă te va judeca nu prea contează. Pentru că sunt gândurile tale, sunt unice. Fii mândru(ă) de ele și exprimă-le! Pe Facebook dăm Like peste tot dar rar exprimăm și o opinie. Nu înțeleg de unde vine trend-ul ăsta dar e stupid pentru că ne reduce la tăcere. Stop it!

În schimb, mă bucur să aud că din majoritatea studenților, există câteva mâini ce aleg în fiecare vară și primăvară să-și facă vocea, ideile și creativitatea auzită. Ieri am fost într-o sală cu 90 astfel de specimene. Mi-era dor, a meritat. Despre asta vin cu detalii nițel mai târziu.

Așadar, egzercițiu! Ce îți trece prin cap ACUM? Lasă-mi răspunsul tău în comentarii.

Sursa foto: samutsariatbp.com

2 thoughts on “Dă volumul la maxim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.