Cutiuțe identice lipsite de bun simț

little boxesVreau să-i transmit, înainte de toate, multă gândire logică înalt preawhateverului Casian dă Galați și să-i spun să nu mai fie supărat căci amândoi avem cel puțin un lucru în comun: muncim duminica.

Duminică, la muncă, mă uitam cum un coleg pe un raport/buget în format digital a unei companii de stat care dă apă potabilă Galațiului. La fel ca orice altă companie de stat (așa îmi place mie să cred), aceasta emană competență din absolut orice celulă, fie ea și câinele ăla maidanez care-i lasă materie fecală prin curte. Bugetul respectiv era în format .pdf, dar făcut cu atâta minte încât paginile erau niște scanări după niște documente Word scoase la imprimantă. Știu ce-o să spuneți, și eu am gândit același lucru: „mamă, de ce nu m-ai făcut și pe mine atât de prost încât să muncesc la stat?”.

Duminica, la muncă, nu e întotdeauna o zi ușoară, dar simplul fapt că un om cu adevărat deosebit Cacasian muncește în același timp ca tine, îți înseninează ziua. Tind să cred că cele mai bune locuri de muncă sunt la stat și la biserică. Iarăși, gândul că am măcar un lucru în comun cu un mare slujitor al bisericii îmi înseninează ziua. Dar, firește, când nu muncești la stat chiar trebuie să dai dovadă de o oarecare competență, iar când acest lucru lipsește se pare că merge aplicată treaba cu pupatul întribuci.

Revenind la chestiile care m-au revoltat până la vârful unghiilor de la picioare: e ceva foarte greșit la țara asta, mă simt de parcă trăiesc într-un univers paralel unde bunul simț nu există.

ROMATSA, după scandalul stârnit de accidentul aviatic din Apuseni, transmite către ISU Neamț să se ducă să salveze o ambarcațiune naufragiață pe lacul Bicaz, care naufragiase de fapt și de drept în Franța. On a side note, de la un prieten am primit o explicație că trebuie să treci de 2 ori prin satelit pentru a stabili mai exact locul. Adică verifici înainte să informezi. De bun simț. De ce nu se făcu asta? Pentru că who the fuck cares?!

Nu sunt poate nici cel mai calificat tânăr din generația mea, știu cu siguranță că sunt alții mai educați. Dar mi-ar plăcea să văd în poziții publice oameni măcar pe jumătate competenți.

Cred că, în prezent, ca să ai acces la un loc de muncă într-o companie de stat trebuie să ai în spate pe un om care „knows a guy” și care poate face o intervenție pentru tine. Mi-ar plăcea să lucrez la stat pentru că liberul e liber, programul e program, cafeluța e cafeluță, frecarea de mentă e frecare barosană de mentă, salariul e salariu, iar bonusul de performanță e bonus. Pe de altă parte, nu mi-ar plăcea să lucrez la o companie de stat.
Pe de altă parte, dacă vrei un job mai de doamne-ajută (firește, „la patron”) trebuie doar să te implici 110%, să faci ce ți se spune, să te lași purtat de vorbe dulci cu zero greutate, să nu te plângi, să muncești suplimentar, mai ales în timpul liber, și să iei ce ți se oferă. Inițiativele care doresc să facă lucrurile mai productive, inovațiile în bine, vor fi întotdeauna apreciate sub forma „faci bine ce faci, continuă! în curând va fi mai bine pentru tine.”, but it never did.

Singura chestie care o pot asocia cu toată treaba asta e piesa:

3 thoughts on “Cutiuțe identice lipsite de bun simț

 1. Evanghelic says:

  Daca ti-ai pierdut speranta si simti ca nu mai ai niciun rost, daca o boala sau o suparare te apasa si nu stii ce sa mai faci, nu dispera, prieten drag! Exista o speranta! E Domnul Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Cauta-L pe El… http://www.caleamantuirii.blogspot.ro

  Răspunde
  1. Adi says:

   Amin! Ia-l şi tu pe domnul tău şi păcătuieşte! Remeber: if you dont sin, Jesus died for nothing!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.