Cum îmbătrânim în staţii, aşteptând autobuzele Transurb

Joi, cea mai importantă informaţie din presa gălăţeană a fost faptul că sunt şanse foarte mari ca de pe 9 mai să dispară caşcarabetele maxi-taxi. O parte dintre trasee ar urma să fie preluate de Transurb, cu autobuzele sale care iau foc în trafic. Mie-mi convine, probabilitatea de a mă afla într-un autobuz în flăcări mi se pare mică. Azi am mers cu Transurb…

Vineri, am plecat, în jurul orei 13,05, de la Teatrul Dramatic. Am urcat într-un 102 destul de plin cu copii de liceu şi pensionari. La 13,10 am coborât în centrul, la Vodafone Bălcescu.

La 13,15 am urcat în 34 – trebuia să ajung la Apaterm, pe Coşbuc. Nu m-am uitat la ceas la ce oră am coborât în staţie, am multe pe cap. Mers la societatea falimentară, rezolvat parţial treaba, înjurat bine lumea pe-acolo şi plecat înapoi în staţie. La ora 13,35 m-am aşezat pe bancă. La 13,45 a venit un 12.

Am mers cu el până la Potcoava, unde am coborât şi am luat un 104, troleu. La ora 14,02 am ajuns înapoi de unde am plecat.

Da, am îmbătrânit complet.

Ce-i drept, când eram în 104, stând ca un boss pe scaun, la două băncuţe distanţă de mine era o tanti care mânca dintr-un baton de salam. JOS TRANSURB!!!

CUM BHA SA DESFINTEZI MAXI TAXI GANDESTE BHA IN PLM INAINTE SA SPUI ASA CEVA!

10 thoughts on “Cum îmbătrânim în staţii, aşteptând autobuzele Transurb

 1. ormuz says:

  De la Casa Rosie in Bariera Traian ajungi cu tramvaiul. care vine destul de des. De la Casa Rosie la Studenti … mergi pe jos o statie pana in Tiglina si de acolo ai atatea variante de autobuz 100.

  Eu nu inteleg ce e asa de greu de priceput un fapt simplu. Maxi taxi alea avea un contract. O hartie cu o clauza. care clauza spunea ” in ziua x iti reziliez contractul si ai doua posibilitati, fie iti dau unul nou, fie esti constient ca trebuie sa iti iei lucrurile si sa pleci.” Cei care au semnat contractele cu Primaria, stiau ca o sa le sune ceasul candva.

  A si mai e o chestie. Poate supravietui Bucurestiul cu transportul in comun si galatenii se dau de ceasul mortii cateva zile. De parca refuzam sa gandim si pentru ziua de maine.

  Răspunde
  1. V says:

   Sunt un șofer de maxi-taxi, așa că în comentariul ăsta am înjurat ca un șlăpar ce sunt. În curând trebuie să mă angajez la Transurb sau să fiu șomer.

   Răspunde
    1. Y says:

     Să mă scuzați, nu am reușit să trec peste vârsta de 15 ani. Am oprit 15 minute într-o stație și am mai scris niște comentarii, scărpinându-mă sub șlap.

     Răspunde
 2. eu says:

  Pai hai sa-ti spun, stimabile, ca azi am facut nici mai mult nici mai putin de 90 minute, in loc de 30-40 asa cum se intampla inainte, deci clar am pierdut din start….si da, pot sa-mi iau abonament, sa schimb o mie de mijloace de transport dar pe timpul meu, da? si pe confortul sau mai bine spus disconfortul meu, pt ca nu mi-a fost deloc comod sa circul pe scara autobusului. Si am plecat de la premisa ca nu ai ocupatie nu ca s ate jignesc, ci datorita faptului ca ai expus o situatie care se desfasura la o ora care numai de varf nu era. Ai vazut astazi la orele 16-17 ce era in tiglina…si cate autobuse de 11sau 22 au trebuit sa vina in statie ca sa se poata urca toata lumea?
  Iar spre stiinta ta, iti spun ca eu vorbesc in cunostinta de cauza, de cand se tot discuta si se pun pe hartie noile trasee , Trasurb-ul nu are prevazut un traseu care sa acopere actualul traseu 79 de maxi-taxi, traseu circular, care permite si celor de la Casa Rosie si statiile de dupa, mergand inspre General sa ajunga in Bariera Traian spe exemplu, sau Parc CFR, ca sa nu mai spun la Studenti…asa ca, despre ce vorbim?

  Răspunde
 3. Adi says:

  Imi place ca pleci de la ideea ca nu am ocupatie.

  Nu vreau sa te jignesc, dar pana si un melc chinuit de Alzheimer realizeaza ca daca dispar cascarabetele, traseele transurb se modifica.
  Treaba cu banii e naspa, ai dreptate. Mno, pentru oamenii care au loc de munca si circula aproape zi de zi s-au inventat abonamentele, care la sfarsit de luna iti mai lasa un banut in portofel.

  Mai vreau argumente d-astea cu “vai, autobuze sh in care oamenii put”, “cum ajung de la… Pana la… Fara maxi-taxi?!” sau minunatele “maxi-taxi sunt moderne, eficiente si rapide”.

  Răspunde
 4. eu says:

  Bun, am inteles ca ai avut parte de un extraordinar confort , ba chiar lux, dupa spusele tale, nimc de comentat. Dar sunt o gramada de alti oameni care, pt a ajunge la serviciu trebuie sa schimbe 2 mijloace de transport din faimoasele amintite de tine si nu la ora 13, ci dimineata pe la 7:00 cand tot muritoru’ se duce sa-si castige painea cea de toate zilele, pe care la sfarsitul lunii constata ca de fapt a dat-o la Transurb, daca sta sa plateasca zilnic 6 lei tot coborand din unul si urcand in altul, in loc de 3 lei cat platea la maxi-taxi.
  Asadar, inainte de a te pronunta despre cum se circula la niste ore la care un om cu ocupatie nu e pe strazi, fa un exercitiu de imaginatie si explica-mi si mie cum ajung din zona Ireg la Praktiker, cu un singur mijloc de transport si platind zilnic 3 lei, asa cum se intampla pana mai ieri .

  Răspunde
 5. fa bot says:

  Ai ge pula me, ce copil prost sunt! Bă, dacă aş cunoaşte limba română şi nu aş fi crescut cu sămânţă de floarea soarelui şi lapte de cuc, ţi-aş fi arătat că am un neuron funcţional.

  Dar aşa, cu leziune pe creier, respir degeaba. Un copac e mai valoros ca mine, că face şi mai multă umbră.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.