Cum faci dreptate când cineva blochează tramvaiul parcând mașina nasol

Nu doar în Galați sunt cazuri în care câte-un șofer parchează la futu-i mă-sa și blochează tramvaiul. Se întâmplă des, din diferite motive. Nu știu în câte cazuri s-a făcut și dreptate, dar iată că data de 17 iunie 2016 poate fi trecută în calendar ca „Justice Day” – sau nu.

Se dă strada Basarabiei, în zona Facultății de Nave. Strada este îngustă și circulată nu doar de mașini, ci și de câteva tramvaie. Aci este locul unde de foarte multe ori circulația tramvaiului este blocată de câte un șofer nepăsător care-și lasă mașina aiurea.

Conform unui utilizator al grupul de Facebook Grupul Șoferilor din Galați, vineri, pe 17 iunie 2016, un vatman a decis să nu mai tolereze astfel de chestii și a trecut cu tramvaiul peste mașina cu pricina. Rezultatul este ușor de bănuit:

tramvai peste masina parcata
Foto: Grupul Șoferilor din Galați

Amu, din punctul meu de vedere, ar trebui ca totul să se întâmple în mod civilizat, respectând legile în vigoare. În cazul ăsta ar însemna chemarea Poliției, amendarea șoferului etc.

Am impresia că există o lege care împiedică autoritățile să ridice autoturismele (bine, cred ca in cazul asta nu se aplica; nu știu precis), ceea ce ar fi însemnat ca întreaga circulație a tramvaielor să fie blocată până șoferul respectiv binevoiește să-și mute mașina.

În comentariile postării menționate mai sus, majoritatea oamenilor sunt de părere că vatmanul a luat decizia corectă. Personal, nu știu ce să spun. Cu siguranță șoferul respectiv trebuie să plătească pentru faptul că a blocat circulația tramvaielor, dar mașina lui pare destul de distrusă. Amu, bănuiesc că și vatmanul va avea de suferit.

Cred că am putea spune că vatmanul a aplicat filozofia buldozeristului și a trecut peste incident.

kappa

Voi ce credeți? 17 iunie 2016 – „Justice Day” pentru toți vatmanii care au fost blocați de către șoferi sau trebuia mers pe calea legală?

Foto: „dreptate” via Shutterstock

1 thought on “Cum faci dreptate când cineva blochează tramvaiul parcând mașina nasol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.