Comenzi online, ghinioane și așteptări îndelungate

O dată la câteva luni, îmi mai cumpăr câte ceva online. Chiar scriam acum ceva timp că mi-e tare dor de vremurile alea când comandai ceva pe la 9 noaptea și a doua zi, la 9 dimineața, îți suna curierul la ușă. Rândurile astea sunt oarecum retorice, pentru că mi-e greu să înțeleg de ce se așteaptă atât de mult, în ideea că nu sunt eu singurul care e puțin exasperat de așteptări îndelungate.

Ziceam că mi-am comandat gamepad-uri ca să mă joc liniștit, cu femeia, în pat. Puteți citi postarea aici.

Ghinionul a făcut ca ambele gamepad-uri să pară niște rebuturi inutile, așa că după trei zile de nervi și „bă, ce noroc de căcat pot să am!”, am făcut o cerere de retur și am comandat altele, cu fir de data asta. De fapt, am făcut invers: dat comandă de altele, în speranța că vor ajunge la timp pentru timpul liber din weekend și apoi am făcut cererea de retur.

Firește, am trimis gamepad-urile înapoi, pierdut 20 de lei pe transport, deja magazinul le are puse înapoi la vânzare, la categoria resigilate.

Amu’, ca idee, am dat comandă de gamepad-uri cu care se mă joc liniștit din pat acum două săptămâni. Am așteptat șase zile după primele și probabil pe următoarele am să le primesc undeva la începutul săptămânii următoare. Deci se fac lejer două săptămâni de când ceea ce plănuiam nu este realizabil. Plata a fost făcută când am finalizat comanda, de fiecare dată, deci argumentul cu „lasă, că nu ai cheltuit deja banii” e invalid.

Mi se pare absurd să vinzi ceva ce nu ai pe stoc. Poate exagerez. Ideea principală este următoarea: chiar dacă nu le ai pe stoc, asigură-te că dacă le cumpără cineva prin tine poți onora comanda într-un timp relativ mic. Pentru că așa cred că ar trebui să funcționeze lucrurile pe online.

După toată experiența asta, cred că data viitoare mă duc frumos în magazin, îmi iau produsul de pe raft și gata. Sau mă orientez după un site chinezesc, plătesc cu 30-50% mai puțin și aștept două săptămâni sau o lună; măcar fac economie.

Foto: „așteptare” via Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.