Ciocoii vechi și tinerii noi

Continuând ceea ce scriam acum câteva ore, mai vin cu două exemple de chestii de bun simț. În primă instanță voiam să le bag pe toate patru la un loc dar ar fi fost mult prea multe cuvinte și cu siguranță ar fi speriat și descurajat puținii mei cititori loiali, pe care îi apreciez.


Binevoitor și realist sau prost și căpos?

Iarăși o chestie din viața de zi cu zi de prin supermarketuri. Tind să cred că sunt două tipuri de oameni ai supermarketurilor: cei care se duc o dată și cumpără pentru o săptămână și cei care se duc în fiecare zi a săptămânii și cumpără câte puțin, limitându-se la cât le duce portofelul.
Cumpărasem o pâine, o margarină și 2 kile de cartoafe. Le țineam în mână pe toate și mă îndreptam spre casele de plătit. Ora 9 jumătate seara, mega aglomerat. Mulți români cu coșurile pline sau arhipline formaseră cozi drepte ca pișatul calului. Mă duc și întreb „Îmi permiteți să trec în fața dumneavoastră? Am doar 3 produse.” și primesc răspuns „Și eu mă grăbesc.”
Folosești de foarte mult timp un produs care îți îndeplinește o anumită nevoie. Lucrurile evoluează și există o mare posibilitate să fi apărut deja un alt produs mai eficient care rezolvă treaba mult mai bine. Aici ar mai interveni și prețul dar în cazul observat de mine diferența era de doar 2 lei. Persoana în cauză era un mândru posesor de Dacie 1310, patriot și autohton, numit Ion, în vârstă de peste 60 de ani. Piesa de care avea nevoie mașina lui nu prea se mai găsește în varianta originală pentru că fu adaptată să reziste mai mult timp. Îl întreb de ce nu a luat din-aia și primesc răspuns „Nu, nu, eu din-asta am folosit mereu și a mers mult și bine.” Peste 2 săptămâni se întoarce cu modelul sugerat de mine.

D-ale feedback-ului.

Lucrezi la o chestie oarecum complexă și îți dorești să iasă bine. Investești multi timp și energie și îți storci creierii pentru a scoate ideea aia genială. Cel puțin așa ți se pare ție- genială- deși în esență sunt mari șanse să fie banală. Dai totul la feedback și primești laude pentru timp și determinare dar și observații de genul „culorile alea nu se pupă”, „mesajul ales de tine sugerează altceva” sau „e mult prea complicat, sugerez să simplifici lucrurile ca să fie mai aerisit totul”. Oricine s-ar simți jignit pentru că a investit timp și nervi dar așa se atinge perfecțiunea: făcând mici modificări și FILTRÂND părerile celor avizați. Doar pentru că fu ideea ta nu înseamnă că e cea mai bună.

Știu că se zice că facerea de bine e f**ere de mamă dar în primul caz nu se aplică deloc. În cazul al doilea fie te adaptezi fie te duci să faci altceva. Așa înveți și crede-mă că nimeni nu se naște gata învățat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.