Cinema 3D Galați – rău că nu e, rău că se cheamă așa…

După ce s-a zvonit o bună perioadă de timp că Galațiul va avea cinema la Auchan lucrurile s-au modificat puțin. Nu neapărat în rău, cel puțin din punctul meu de vedere.

Vineri, 4 decembrie, va fi inaugurat cinematograful 3D de la Casa de Cultură a Sindicatelor. Mie-mi pare un lucru bun și zău că mă bucură ideea de a vedea noul Star Wars la mine în oraș, fără să fiu nevoit să plătesc dublu.

Dar, firește, nici așa nu e bine, conform unora.

Personal, cred cu tărie că e un lucru bun, din mai multe motive. De asemenea, ăștia care tot penalizează anumite aspecte – poate mă înșel – au niște alte interese de fapt.

Casa de Cultură a Sindicatelor era un fel de monument al comunismului

Să fim serioși, până și numele-i țipa „Epoca de aur”. Poate exagerez eu, dar Casa de Cultură sună a dracului de mult a Cămin Cultural. Desigur, în clădire funcționa o bibliotecă la un moment dat, la care cred că am fost o dată sau de două ori.

În parcare au avut loc fel de fel de concerte și chestii care încercau să eclipseze aerul de clădire mamut inutilizabilă, în vreme ce la parter se juca tenis de masă.

Trebuie să recunoști, oricum ar fi, sună mai bine să ai o clădire mare care să se numească „Cinema 3D” decât „Casa de Cultură a Sindicatelor”. La urma urmei, cine nu știe, ar putea presupune că în clădire sunt 2378423784 de săli de cinema 🙂

casa de cultura a sindicatelor

Nimeni n-o să-i spună numele

Citeam pe site-ul de propagandă al lui Cătălin Cristache – domnul care vrea să dea cu Killtox prin Primărie – că oh, vai, da’ de ce se numește cum se numește? Okay, să zicem că au dreptate. Cinema-ul 3D de la Galați poartă numele unui pesedist și asta e nașpa, mai ales dacă nu ești din PSD sau dacă ai inteligența necesară de a observa că PSD-ul nu a făcut nimic bun pentru orașul ăsta.

Muie, Pintea!

Dar serios acum, de câte ori îți vei suna prietenii și-i vei întreba „Omule, ai chef să mergem la un film la Cinema 3D Prof. Ioan Manole?”, huh? Îți garantez că niciodată. Absolut toată lumea o să spună „hai la cinema” sau „hai la film”. Și asta pentru că e SINGURUL din oraș. Și chiar dacă ar fi mai multe, ăsta s-ar numi „cinema de la păpădie”, sau „cinema de la casa de cultură”, sau „cinema ăla de la sindicate”.

Este absolut irelevant faptul că se numește Cinema 3D Prof. Ioan Manole.

Shopping City nu a livrat ceea ce se dorea

Shopping City a promis, mai mult sau mai puțin, când a deschis centrul comercial de pe Coșbuc, că va deschide și un cinematograf. Oamenii doreau lucrul ăsta. E nasol să pierzi o grămadă de timp mergând la Brăila, ca să nu mai spun de transport și bani.

Încă un argument în favoarea Cinema 3D care urmează să se deschidă vineri: Shopping City are în plan un Cinema City la Galați abia în 2017.

Despre Cinema 3D Galați

Casa de Cultură a Sindicatelor a fost transformată în bine, zic eu. Desigur, nu arată destul de „modern”, iar unii nostalgici ar putea spune că „huă, de ce se strică aspectul glorios al Casei de Cultură a Sindicatelor”, dar trebuie să recunoaștem că are un aer de nou.

Sala de cinema va avea 500 de locuri. Personal, mă aștept ca experiența să nu fie chiar atât de grozavă, dar nu din cauza organizatorilor, ci a „oamenilor”. Știm cu toții cum sunt unii „gălățeni”, lipsiți de bun simț. Chiar mă aștept să fie momente când dacă lor nu le place filmul, trebuie să strice totul și pentru ceilalți care au plătit să fie acolo.

Prețurile vor fi decente: 15 lei biletul la filmele 2D și 20 de lei pentru un film 3D (cu mențiunea că ochelarii vor costa 5 lei și vei putea pleca cu ei acasă, urmând ca data viitoare să plătești doar biletul). E bine că vor fi și filme pentru copii, bat la pariu că sunt destule familii ale căror copii habar n-au ce e ăla un cinema.

film cinema 3d galati

Investitorul se laudă că vom avea filme noi

Mi-au plăcut la nebunie argumentele cretine care au apărut prin diferite articole care voiau să sublinieze că lumea vrea cinema doar pe Facebook. Principalul argument era următorul: „au tot fost filme și festivaluri de filme la Galați, dar lumea nu s-a înghesuit”.

Păi, pretenaș, una e să mă uit la un film de festival și alta e să văd un blockbuster de genul Star Wars – un film comercial, în cele din urmă. Oamenii vor filme la care să râdă și să se simtă bine. 99% dintre oamenii care merg la cinema nu sunt critici de film.

Rămâne de văzut dacă se va și ține de promisiune investitorul de la cinema 3D Galați. Eu deja am văzut Hotel Transylvania 2 – un film frumușel, am râs cu lacrimi. Amu’, dacă premierele vor avea loc la cinema 3D Galați abia la o lună după premiera oficială… va fi puțin meh.

Vorbele sunt inutile, rămâne de văzut

Nu mă duc la cinema 3D Galați până când nu văd în listă un film pe care-mi doresc să-l văd. Sper ca Star Wars să vină când trebuie, căci altfel, chiar dacă mă costă în plus, o să mă duc la Brăila.

Ca un mic feedback pentru organizatori, deși nu cred că-i interesează, sper ca în cel mai scurt timp posibil – poate la începutul lui 2016 – să reușească să pună pe picioare un site de unde să poți vedea ce filme rulează și să poți cumpăra biletul sau să faci o rezervare. Poate nu e nevoie, că sala e mare, dar mi se pare mai elegant așa.

Personal, chiar sper ca cinema 3D Galați să fie mișto. Chiar îmi doresc să aibă filmele într-un timp foarte, foarte scurt de la premieră și sper ca „incidentele” cu caterincă ieftină care să strice buna dispoziție a oamenilor care au venit să vadă un film să fie cât mai izolate cu putință, dacă nu chiar absente. Voi ce părere aveți?

Sursa foto

1 thought on “Cinema 3D Galați – rău că nu e, rău că se cheamă așa…

  1. Torquemada says:

    Mi-s nebun, aplaud ca surdu-n camp. Imi place cel mai mult sa aplaud cand aterizeaza un avion, chiar daca nu sunt in el, sau cand se termina un film la cinema, chiar daca sunt singur in sala. Mai am si internet…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.