Cine fură pe cine?

Siesta mea include o cafea, televizorul și laptopul sau tableta. Îmi place să fiu conectat la ce se întâmplă pe plan național sau mondial dar de multe ori în loc să mă informez, mi se nasc mai multe dileme.

Mă rog, pe lângă mesajele de an nou transmise de politicieni, mesaje ce mereu includ „indiferent cât de greu ne-ar fi”- este evident faptul că nu știi ce înseamnă să-ți fie greu- am mai văzut la Realitatea și o chestie faină. E vorba de o mică poezioară, empowering așa. Am purces la căutarea ei pe net, căci nu am reușit să o memorez din prima.

Lucrul interesant constă în faptul că absolut nici un rezultat al căutării nu m-a dus către Realitatea ci către un alt blog românesc. Vorbesc despre următoarele rânduri:
„Fac parte dintr-o generație de sacrificiu
Și refuz să
Cred că pot schimba lumea
Realizez că asta ar putea să fie șocant
„Fericirea vine din interior“
Este o mare minciună
“Banii mă fac fericit”
Munca
Este mai importantă decât
Familia
Peste 30 de ani o să aniversez a 10-a aniversare a divorțului meu
Nu pot să admit că
Voi trăi într-o țară pe care o voi construi așa cum îmi doresc
În viitor
Mie și semenilor mei nu ne va mai păsa de acest pământ
Este o prostie să crezi că
Există speranță.”
Pentru a avea efect, îți sugerez să le citești de la sfârșit spre început.

Acum, dilema mea este: aceste lucruri au apărut aici pe 26 Aprilie 2011 iar pe Realitatea TV eu le-am văzut astăzi. Cine fură pe cine? Și pe la Arhi și Zoso am mai văzut topicul ăsta, cum că televiziunile și publicațiile mari fură. Tu ce părere ai?

P.S. Da, am adaptat puțin rândurile.

2 thoughts on “Cine fură pe cine?

 1. Adi says:

  Da, spui bine ce spui tu acolo! Presupun că în România e o oarecare cultură treaba cu furtul. E trist, bă! Ca telespectator, aştept o doză de profesionalism de la RealitateaTV şi orice alta televiziune(mai puţin zerOTV, că ăia nu ştiu ce sunt).

  Răspunde
 2. Ionut says:

  Toti furam, e foarte raspandita la romani notiunea ( furi inima, furi mireasa, (Zdreanta) fura oul din cotet, pupaza din tei, samd) Intrebarea mea este: S-au chinuit sa mentioneze sursa? Cam asta este diferenta dintre televiziuni si publicatii.
  Publicatiile nu isi permit multe mai ales cand vine vorba de digital, dar cand vine vorba de imprimat si TV – orice merge ca sa scoata audienta. Daca sunt prinsi, asta e – daca nu, hai sa o facem inca odata.

  Plus nici persoanele care scriu pe net nu sunt fara pata, mai ales cu google translate si cu faptul ca putini stiu sa foloseasca google calumea. Cine stie, poate poezia aceea era tradusa. E mai simplu sa iei de undeva ceva ce deja exista si sa schimbi ceva ca sa fii tu cel creativ.

  Eu sincer ma nu mai detin cablu de aproximativ 5 ani si ma uit foarte rar la tv. De ce sa ma uit la chestii copiate, carora li se da un hype doar pentru ca unii sa aiba ce scrie. Persoanele ridicate si rezultate sunt niste mediocri ridicati de alti mediocri. Si dupa te miri ca se ridica un (fost) roman cu o abilitate/voce incredibila prin alta tara.

  Deci da, se fura in cerc. Se fura calitatea.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.