Chestii de bun simţ care necesită un minim de inteligenţă observate în ultimele zile

Nu promovez prostia în rândurile astea ci doar lucrurile care mi-au omorât puţin câte puţin speranţa că omenirea mai are o şansă de redresare.

Când nu ştii cu ce se mănâncă treci peste
Am aici două situaţii concrete. Prima are legătură cu Facebook-ul: presupun că filozofia evenimentelor pe Facebook nu e chiar atât de complexă; când faci un eveniment pe Facebook, scopul său este de a atenţiona oamenii cu care nu poţi lua legătura între 4 ochi că se întâmplă ceva care implică contact fizic, nu virtual, la o dată, un loc şi o oră precisă. Un eveniment de genul “Apa este udă!” derulat până pe 28 martie intră în categoria spam.

A doua situaţie are legătură cu blogurile şi dorinţa companiilor de a-şi pune numele, produsele şi campaniile pe cât mai multe bloguri cu putinţă. Pe blogul meu, de exemplu, un advertorial despre un gadget nu are ce căuta, nici unul despre chestii de femei sau unul despre vitamine sau produse medicale. Unul despre educaţie, sau despre o chestie care poate fi cosmetizată ca apaţinând de domeniul educaţiei ar merge. Când advertorialul este plătit şi suma este frumuşică(deşi e ipocrit) sunt de părere că e musai să scrii de bine, trecând peste părerile personale. Când advertorialul e sub formă de favoare, îmi rezerv dreptul de a scrie sincer, păstrându-mi stilul.
Tu, dacă vrei să apară chestia ta pe un blog, orice blog, ar trebui mai întâi să te uiţi la stilul pe care îl adoptă autorul şi abia apoi să îl contactezi. Treaba cu “am auzit că ai un blog” denotă doar incompetenţă şi treaba făcută de genul “dă-i buleală, las-o bă că merge-aşa!”.

Ţapii ispăşitori
Azi dimineaţă, în autobuz, pentru prima oară în ultimii ani, am văzut doar 5-6 pensionari, restul tineri sau oameni care se duceau la muncă. N-am ce să spun, chiar sunt foarte impresionat vis-a-vis de decizia pe care au luat-o oficialii Galaţiului: de a suspenda gratuităţile pentru pensionari(avea abonament gratuit pe 1 linie în fiecare lună) şi de a le da 30 de călătorii gratuite pe lună.
Problema e că moşii şi babele, în senilitatea lor, au impresia că tinerii sunt de vină. Nu cred că am avut în ultimele zile o călătorie cu autobuzul în care să nu fie măcar un pensionar care să nu înjure că toţi ceilalţi îşi bat joc de el. Nu vreau să fiu rău, dar sunt doar câteva autobuze care duc la cimitir…

Vine un alt pensionar la redacţie, foarte revoltat: “De ce aţi închis clinica Hyperion? Ce dacă a greşit domnul Doboş? Toată lumea greşeşte! Eu vreau la dermatologul de-acolo şi-acum nu am cum! Vreau să deschideţi la loc Hyperion!”. Omului i s-a spus politicos “vom face tot ce putem” în speranţa că o să plece, dar nuuuu, a continuat. Apoi i s-a spus adevărul “nu noi închidem clinici sau spitale!”… Credeţi că a înţeles? Mnope.

Mno, evident că acum ne întoarcem la ale noastre, ne vedem de treabă şi, inevitabil, vom da iarăşi peste situaţii de genul. Pentru că proştii nu vor înţelege niciodată ce e ăla bun simţ sau ce înseamnă să gândeşti MĂCAR 1 DATĂ înainte să acţionezi.
Mi se pare trist…

3 thoughts on “Chestii de bun simţ care necesită un minim de inteligenţă observate în ultimele zile

 1. Adi says:

  Neah, e doar vorba de lipsa de educatie. In toate cele 4 cazuri.

  Lucrurile sunt simple. Toate.

  Răspunde
 2. printrecuvinteratacite says:

  Traim intr-o lume destul de trista, in care eu personal tb sa imi caut motive de a zambi,chiar si bucuriile alea mici. Faza cu clinica si batranelul mi se pare edificatoare ptr multe chestii aiurea care se intampla peste tot in tara. Exemplic prin tatal meu care iubeste antena3, realitate si trinitas si otv-ul cand acesta rula. Orice i-as spune eu, ar trece pe langa urechea lui precum vantul, orice i-ar spune televizorul, o va lua de buna, fara sa fie obiectiv si o va sustine pana in panzele albe.Omul de mai sus stia si el ceva, puteati voi sa ii spuneti cate in luna si in stele, el tot ce stia a crezut.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.