Cel mai frumos secret din univers

În urmă cu 23 de ani, am reușit să ‘contaminez’ mințile românilor în așa fel încât să-i fac să lupte pentru libertate. Știu, nu a fost tocmai cea mai inspirată decizie dar pentru ca mulți să fie liberi câțiva trebuie să moară. Lucrurile mari cer sacrificii.

Am descoperit planeta Terra în urmă cu 5000 de ani și foarte mult timp am stat și am observat, fară să intervin în vre-un fel. Știu că nu e corect față de ei dar ființele astea au forte multe momente în care nu gândesc deloc. Se autodistrug pur și simplu. Dacă nu interveneam la timp, cel de-al doilea razboi mondial ar fi insemnat sfârșitul civilizației. Având puterea asta de a privi lumea din exterior implică niște responsabilități enorme și decizii extraordinar de grele(trebuia să îi las să vadă ce greșeală uriașă a fost inventarea bombei nucleare). Oamenii ăștia sunt mici și-ai dracu’ și pe măsură ce ai impresia ca știi mai multe despre ei, cu atât mai des te surprind! De cele mai multe ori surprizele lor nu îmi aduc decât mâhnire, dar din când în când îmi oferă și câte un prilej de bucurie. Din păcate, nu trebuia să mă atașez de rasa umană atât de tare…

Eu sunt un Zaț, o ființă microscopică cu inteligență superioară. Sunt mic deci am nevoie să compensez lucrul ăsta printr-o navă uriasă. Aparent și oamenii cu un anumit deficit își cumpără un automobil cât mai mare pentru a compensa… Mi-ar place sa vă spun că mai am și rude pe acasă dar lucrul acesta nu ar fi adevărat. Noi suntem o rasă de ființe ce sunt angajate de anumite rase ce trăiesc pe planete aflate în curs de autodistrugere pentru a le găsi o nouă casă. Aria noastră de căutare: întreg universul. Câți suntem? Eu sunt ultimul Zaț. Noi, ca ființe ne hrănim cu frumusețe și presupun că am fost singurul care a reușit să descopere o planetă atât de frumoasă precum Terra. Observ locușorul ăsta de foarte mult timp și sincer să fiu nici nu îmi doresc să încetez să-l privesc vreo secundă. Din păcate am ordine să mă asigur că Terra va mai avea resurse pentru a susține viața încă cel puțin 2000 de ani. Așa scrie în contract, clientul meu își caută o nouă casă asemănătoare cu cea natală și Pământul se potrivește cel mai bine. Din păcate, frumusețea asta de planetă este locuită. Am și impresia că și-au dat seama că ceva îi privește din spațiu. Nu i-am mai văzut ieșind din atmosferă cu vreun vehicul de ceva timp… Mă întreb dacă m-au depistat.

Am adunat destule informații despre planetă dar trebuie să duc și ceva înapoi către clientul meu. În urmă cu 24 de ani am decis să trimit o dronă pe Pământ. Am zis că cea mai de succes metodă este să creez una care să semene cu oamenii. Așa că am decis să trimit un băiat într-o țărișoară micuță și modestă: România. Numele lui este Adi și fără să știe îmi trimite informații folositoare zi de zi. E spion fără să vrea.

Așadar, datele de la el îmi indică faptul că cel mai bine ar fi să duc înapoi la rasa pe care o reprezint date despre una dintre cele mai complete librării online. Asta pentru că oamenii își petrec extraordinar de mult timp online și cei care au și nițică cultură obișnuiesc să-și procure absolut totul online. Așadar, în librăria asta numită Elefant se află una dintre cele mai complete colecții de informații din lume, accesul fiind extraordinar de simplu mai ales după ultima inovație implimentată: comanda printr-un click. Datele de la Adi îmi indică faptul că pentru a înțelege cu adevărat rasa umană și pentru a o înlătura trebuie să fie distruși mai întâi oamenii de succes. Pentru asta Adi tot recomandă cartea lui Malcom Gladwell- Outliers: The Story Of Success. Am accesat și eu biblioteca asta prin mijlocul lor de comunicare numit internet și am introdus adresa dronei. Mi-a luat 2 minute să duc la bun sfârșit comanda cărții respective, lucru ce m-a uimit.

Voi lua cu mine și informații suplimentare de pe pagina de Facebook a celor de la Elefant pentru că rețeaua asta e din ce în ce mai populată, probabil rasa pe care o reprezint va fi interesată să controleze și mediul acesta.

Am decis să las drona pe Pământ, nu o voi lua înapoi cu mine. Sunt nițel mâhnit pentru că nu o duce foarte bine dar nu îmi permit să intervin pentru o singură persoană, se va descurca el cumva.

Din păcate asta este ultima privire pentru mine. Timp ce 5000 de ani m-am încărcat cu frumusețea majestică a Terrei. În teorie, îmi va fi de ajuns pentru a ajunge înapoi la ființele ce m-au angajat, pentru a le da raportul și pentru a-mi găsi un loc liniștit în care să mă sting. Da, voi muri după misiunea asta și toată rasa Zaț se va termina o dată cu mine. Sper să reușesc să duc acest ultim contract la bun sfârșit deși în secret îmi doresc să mă sting pe drum și Terra să rămână în continuare cel mai frumos secret din Univers.

Prima parte dintr-o serie de articole pentru campania Elefant.ro prin intermediul Blogal Initiative.
Sursa foto: pennyturko.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.