Ce înseamnă “dreptate” în astfel de cazuri?

boston maraton atentatÎn caz că nu aţi aflat încă, ieri au explodat 2 bombe în timpul maratonului din Boston. Au bubuit aproape de finish line, locul unde erau adunaţi foarte mulţi spectatori. În primă instanţă se credea că e vorba doar de 2 fatalităţi, dar până la urmă au fost 3 morţi(printre care şi un copil de 8 ani).

De fiecare dată când se întâmplă aşa ceva totul se transformă într-o maşinărie complexă care se mişcă cu precizie.

La CNN News, pe la 6 jumate, spuneau că FBI-ul şi cu alte forţe speciale s-au mobilizat în câteva minute şi au împânzit locul faptei. Mai mult de-atât, alte oraşe mari şi-au sporit securitatea în special pe aeroporturi. Aparent, s-au mai găsit încă 2 bombe care nu explodaseră.

Bilanţul e următorul: 3 morţi, printre care şi un băieţel de 8 ani, 144 de răniţi spitalizaţi, dintre care vreo 17 în stare critică şi vreo 25 cu răni grave. Dintre cei din urmă vreo 10 au avut nevoie de amputări. Cred că e mai naşpa să supravieţuieşti unui astfel de atentat şi să te trezeşti la spital fără o mână şi-un picior…

Ce m-a impresionat şi mai tare a fost răspunsul lumii. În primă fază, citeam la Alex Mihăileanu, americanii au făcut tot posibilul să ajute. Şi-au activat spiritul ăla civic care ne place la nebunie, deşi suntem puţin străini de el. Şi-au oferit canapelele pentru cei care nu aveau unde dormi, au fost să doneze sânge sau au întrebat dacă pot ajuta cu ceva la locul faptei. Apoi Google a reactivat Person Finder-ul pus pe butuci după cutremurul din 2010 ca să poată lumea găsi mai uşor persoanele dispărute. Primăria a pus la dispoziţie un hotline de-asemenea.

Amu, ce să mai vorbim despre motive? Cine-o fi fost în spatele acestor atentate cu siguranţă e bolnav psihic sau are impresia că ţara lui(talibani de exemplu) a fost invadată la ordinul mâncătorilor de McDonalds cu rate la bancă şi a copiilor. Fiecare vede ce vrea din evenimentul ăsta. De exemplu, cei de la Anonymous(grupul de hackeri), au găsit un nene pe un acoperiş care se uita în jos în timpul exploziei. Pana mea, o bombă e gălăgioasă, unde să se uite omul? În sus? Pe de altă parte, poate chiar ăla a detonat bombele…

Ce înseamnă dreptate în astfel de cazuri? Eu nu am idee…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.