Ce gogoşi ni se mai servesc în Galaţi. Tu cât de tare ai râs la clipul lui Ciumacenco?

Campania electorală a început în Galaţi de câteva luni bune. Unii îşi pun corturi prin cartiere, mimând că ajută cetăţenii să-şi rezolve problemele cu asociaţiile. Tot ei şi-au făcut un site unde îşi asumă creditele pentru problemele rezolvate de autorităţi – am scris despre asta aici. La polul complet opus, avem oameni care nici măcar nu sunt cu picioarele pe Pământ, cum ar fi domnul Telegan. Fireşte, cele mai bune şi pufoase gogoşi le vinde domnu’ doctor Bacalbaşa.

E frumos, distracţie mare. Cel puţin pentru mine. Nu cred că există în toată clasa politică gălăţeană un om ale cărui realizări, competenţe şi însuşiri să mă facă să pun mâna pe inimă şi să spun “Da, omule, în ziua de vot pun ştampila cu VOTAT fix peste numele tău, cu cel mai mare patos din lume!”. Nu există aşa ceva şi ştiu că şi voi simţiţi la fel.

La absolut fiecare alegere de primar trebuie să alegem răul cel mai mic. Şi asta înseamnă că trebuie să facem compromisuri. Mă rog, las gargara, să vedem ce ne propune domnul doctor stomatolog Ciumacenco (încă nu e oficial candidat la Primărie, dar umblă vorba că s-au făcut deja cărţile în acest sens).

Plecăm de la o gogoaşă simplă, dar pufoasă. Într-o postare pe Facebook – locul unde campania electorală se face ieftin şi simplu, iar oamenii care nu ştiu multe halesc totul fix de pe tavă – Nicuşor Ciumacenco promite “UNDA VERDE”.

1. Prima lupta pe care o avem de dus este cea de reurbanizare. In prezent, zeci de mii de galateni traiesc in conditii…

Publicată de Nicusor Ciumacenco pe Luni, 14 septembrie 2015

Ca fapt divers, în realitate, lucrările la “UNDA VERDE” au început deja şi, dacă totul merge conform planului, în primăvară, sistemul de semafoare inteligente va fi gata. Deci credit Ciumi zero.

Restul chestiilor din acea postare sunt atât de vagi şi de nemăsurabile încât ar fi putut scrie ca promite “Fericire supremă” în loc de “drumuri mai bune”. La capitolul “standarde de calitate în transportul local” e fix aceeaşi poveste. Practic, un standard de calitate există şi în prezent. Îl măsori, vezi că cifrele spun că suge şi gata. Există.

Dar nu postările astea lipsite de sens şi bun simţ sunt esenţa campaniei electorale în ceea ce-l priveşte pe domnul doctor, ci clipul său de promovare. Jur, am râs masiv când l-am văzut pentru prima oară. Apoi, pe măsură ce am căscat ochii mai bine, m-am întristat. În primul rând, un meci de wrestling este mai puţin fals decât ceea ce vedem în clipul de mai jos. Serios!

Mă rog, iată clipul – later edit: se pare că domnul doctor s-a supărat şi a şters clipul

https://www.facebook.com/OnutAtanasiu/videos/188036498194738/

Muzica de pe fundal este fenomenală. În continuare râd, deşi e a patra oară când văd clipul. Trebuie să recunoaşteţi că şi faza de la final e fenomenală :)) Ţin minte că la grădiniţă trebuia să spunem ceva în cor, fix ca cei patru din clip, şi doamna educatoare număra în faţa noastră “3, 2, 1 şi!”. Perfecţiune!

Lăsând la o parte faptul că cei patru nu vor avea vreodată o carieră de actor – chestie care nu reprezintă un “must-have” pentru un candidat la Primărie – ar trebui să subliniat că cel puţin unul dintre oamenii domnului doctor e mai mult decât ceea ce pare.

Aici mă refer la fostul şef de la Poliţia Locală, domnul Gâscă, pe care, în clip, îl interesează ordinea şi siguranţa cetăţenilor din Galaţi. Admirabil.

Ca fapt divers, umblă vorba prin târg că soţia domnului e patroana unei firme unde, în urmă cu câteva luni, o femeie s-a sinucis pentru că nu i se plătea salariul la timp şi era tratată ca un sclav. Fireşte, veţi spune că asta nu are nicio legătură cu domnul fost şef la Poliţia Locală. Poate aşa o fi, permiteţi-mi să am îndoieli masive.

Hai să vedem clipuri la fel de frumoase ca cel al domnului doctor:

https://www.youtube.com/watch?v=zFSAlWu05xk

Sper să nu aud chestii de genul “Huă, că nu e campanie electorală! Tu nu vezi că nu apare niciun nume de partid în clip?”.

Sursa foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.