Ce frumos e la Galaţi!

Pe zi ce trece, mi se amplifică senzaţia că Galaţiul – mai bine zis contextul în care mă aflu – îmi suge absolut toată vlaga. Ce-i drept, nici nu prea am mai ieşit pe la paranghelii şi beţivăneli, dar asta, în 99% dintre cazuri, din considerente financiare. Mi se pare greu să nu te apuce depresia niţel, mai ales când vezi cum e cheltuit banul public, pen’ că în loc să mă joc pe Facebook, citesc.

Marţi, pur şi simplu mi-a picat faţa când am văzut ce a făcut Primăria. Isprava nu e departe de măturătorile de lux cumpărate de Ecosal, anul trecut, care s-au stricat într-un timp foarte scurt.

Ei bine, Primăria Galaţi a reuşit să cumpere nişte coşuri de gunoi. 100 la număr. Câteva le-au amplasat în parcul de la Spicu, ca să fie frumos la pensionari. Meh, nu am de gând să o dau pe aia cu “COŞURI DE GUNOI NE TREBUIE?????? OAMENII NU AU APA RECE, APA CALDA, CALDURA ŞI OŢELUL E APROAPE DESFIINŢAT!!!!!! RUŞINE”. 1.000 de lei un coş, da? Zece milioane de lei vechi, da? Cam seamănă cu astea, nu?

Să fim înţelegători, e greu după Paşte. Cozonacii nu sunt ieftini, oole nici atât, de mel nici nu mai spun. Salariile mai întârzie cu săptămânile prin anumite locuri… Să fim înţelegători, trebuiau şi băjeţii să facă un “ban cinstit”.

Fireşte, asta nu e tot. De la 1 ianuarie, 271 de angajaţi la stat, din Galaţi, au devenit cu mult mai fericiţi – li s-a dat o normă de hrană de 720 de lei pe lună. Cam cât salariul maică-mii. Ei bine, recent, consilierii locali au spus că ar mai trebui ca încă 15 să primească aceleaşi drepturi. E vorba despre angajaţii Poliţiei Locale. În total, 286 de oameni, o duc boiereşte. 286 ori 720 de lei înseamnă aproape 206.000 de lei pe lună.

Cine zicea că statul nu-ţi dă de mâncare?

3 thoughts on “Ce frumos e la Galaţi!

  1. ormuz says:

    Hai totusi sa privim lucrurile si altfel. Majoritatea politistilor locali sunt platiti cu salariul minim pe economie. Tot din salariu li se opresc bani pentru uniforme… Nu e ca si cum banii astia ingroasa cine stie ce salariu nesimtit.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.