Ce apreciezi la o carte?

image

Noaptea trecuta a fost oarecum epifanica si plina de chestiile de care imi era tare dor. CZ, thank you! A trecut ceva timp de cand nu am mai petrecut noaptea afara mergand dintr-un loc in altul vorbind chestii atat de profunde incat ai zice ca sunt filozofi sau atat de retardate incat ai zice ca nu suntem intregi la cap.

La un moment dat trecuseram pe langa Parcul CFR si langa gard era un scaun pentru oamenii fara picioare gol. M-am uitat la maldarul de haine de langa putin speriat caci am crezut ca cineva a cazut din scaun si nu se poate urca inapoi. Am mai dat o tura dar nu se vedea nici o miscare. Sper ca nu fu nimic serios.

Revenind la titlu. Am vorbit aseara destul de mult si despre carti. Ferm convis ca voi, cei care acordati nitel timp acestor randuri, cititi destul de des si carti. Intrebarea e simpla ‘Ce apreciati la o carte?’.

Orice carte as citi trebuie sa ma atraga cu ceva. Fie ca e storyline-ul, fie ca e vorba de informatiile pretioase ce le ofera. Nu reusesc nici acum sa citesc o carte tehnica pentru ca actioneaza asupra mea ca un somnifer. Aparent am o inclinatie spre fantezie si simbolistica si iarasi ma atrag lucrurile astea la o carte. In schimb, tot ce tine de dragoste sau drame ce se rotesc in jurul unei povesti de dragoste ma fac sa scot limba si sa zic ‘bleah, e atat de cheesy!’ Si sa ma opresc din citit.

Asadar, chiar vreu sa scriu o carte pe bune dar sunt curios, ‘Ce va place la o carte?‘ Aveti nevoie sa puteti sa va identificati cu unul dintre personaje? Trebuie sa aiba happy-ending? Trebuie sa nu fie trista? Help me out!

Vreme grozava afara, accept invitatii la bere!

5 thoughts on “Ce apreciezi la o carte?

 1. Florin Buzdugan says:

  dacă-i răspuns la răspunsul meu, înțeleg, și răspund astfel: nu-l întrebi, ci doar te informezi să vezi cum vedeau alții (oameni cu scaun la cap, cum se zice. și chiar era om cu scaun la cap) literatura, scriitura și cam ce înseamnă termenul „carte” etc.

  repet: nu-l întrebi, ci te informezi. +, e o lectură plăcută,

  Răspunde
 2. Florin Buzdugan says:

  Cioran te poate ajuta. sunt mai mult decât sigur și convins că el deține răspunsul. „Silogismele amărăciunii”, primul capitol, adică unde zice el despre literatură.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.