Cum fac preoţii afaceri cu statul

Mai ţineţi minte Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi? Ăla de vizavi de Grădina Publică, exact! Eh, pe 30 noiembrie, odată cu Sefe Handrei îşi va redeschide porţile. Hai să vă spun de ce eu cred că asta fu o afacere.

Înainte de a purcede la drum, aş vrea să vă gândiţi ce anume preţuiţi mai mult: arta sau religia. Cele ce urmează sunt o uşoară exagerare, fix aşa cum îmi stă în caracter.

Clădirea în care a funcţionat, până mai acum un an, Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi este la origine palat episcopal. Fu construit undeva în perioada 1897-1900, pe locul cunoscut sub numele de „Piaţa Ştefan cel Mare”. La insistenţele unor pochi, fireşte. Până în 1966 şi-a păstrat “funcţia”. Dar comuniştii atei l-au luat, iar acum ard în iad cu zmoală şi sodomie anală infinită.

Chestia interesantă este că palatul episcopal nu a fost confiscat pur şi simplu. Comuniştii au zis “Coi sfânt, noo ne place căsoaia aia mare. O vrem. Ia tu la schimb doo vile norvegiene şi nişte teren să faci ce vrei cu el, ca să nu zici că suntem atei fără de dumnezeu, iubitori de satane”.

vile norv

Pe lângă astea două vile care sunt aoleuuuuu! – super faine! – biserica de la mal de Dunăre a mai primit o casă faină pe strada Mihai Bravu şi ceva juma’ de hectar de vie la ieşire din oraş.

Merge bine afacerea! Mai bine nu se putea!

Securistul Casio a.k.a. Preasfinţitul Casian Crăciun, Arhiepiscop al Dunării de Jos, pe numele lui real Costică, profită de corupţia unuia dintre cei mai jegoşi oameni care au fost în fruntea Galaţiului – Durbacă – în 2006. Cei doi corupţi cu frica pulii lui dumnezeu fac presiuni şi transferă Muzeul de Artă Vizuală din proprietatea statului în proprietate privată, în vederea “retrocedării”. Conform deciziei respective, muzeul mai putea funcţiona în acel loc doar până undeva în 2007. Fireşte, Costică, din străfundurile dărniciei creştine, a îngăduit ca activitatea să continue. Contra unei chirii pe măsură, ce pula lui?! Dumnezeu are nevoie de bani, că nu e magician.

Afară, bă!

În 2013, s-o dat cu executare la evacuare. Bacalbaşa, cel mai medic faimos – şi în egală măsură mai prost ca un câine – o găsit şi soluţie pentru operele de artă deţinute de muzeu: “Le mutăm la parterul blocului ăluia aflat la dracu-n cur, în mijlocul ţigănimii din Piaţa Mare. Arta e gay, oricum”, spuse preşedintele CJ Galaţi care fu declarat demis până şi de Ziarul Financiar.
De aici Costică a avut mână liberă – ‘tu-l în gură de buzoian! Consolidarea a costat vreo 15.000.000 de lei, din care Galaţiul o dat 1 meleon, Costică trei bastoane şi restul de la hEuropa.

Vilele, pretenaş!

După toată nebunia cu comunismul cine a ieşit cel mai câştigat?! Bisericaaaaa.

Costică s-a ales cu basmaua curată, i se fac advertoriale moacă în cel mai mare ziar local, are două case fenomenale – să nu uităm de vilele norvegiene care au rămas tot la biserică – şi un palat pe măsură, proaspăt consolidat. Sunt tare curios cât o să fie taxa de intrare. Da, o să mă duc să văd simbolurile cu care a fost prostit un întreg popor de-alungul timpului.
Ah, am uitat să vă spun că nu sunt chiar atât de multe exponate, dar e ok. În restul spaţiului gol şede sfânta băşină dumnezeiască. Galerie foto cu câteva exponate şi lălăială cretină găsiţi aci. Să mai punem la socoteală meleoanele primite de la Ponta?

Bonus: crama de sub Catedrală

Umblă vorba prin oraş cum că sub Catedrală ar fi ceva cramă. Vinul de acolo nu e doar pentru enoriaşii făr’ de minte. Şi cică e şi bun a dreacu’.
Costică, vinde, bă, şi mia că-mi place vinu’, mai ales dacă e cu sfinţenie! Promit că nu mai scriu urât de tine! Dacă faci un discount îţi şi laud noul muzeu!

* Dacă sunt dat afară de la job, fu “voia lu’ dumnezeu”

Nu am de ce să mă cac pe mine, restaurarea este superbă. Clădirea arată de mii de ori mai frumos, recunosc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.