Cărțile și offline-ul (Instigare la cultură)

Mă știți că eu sunt mai cinic, cretin și puțin radical în gândire- sau chiar retard uneori- dar rândurile astea sunt mega încărcate de seriozitate și entuziasm.

Unii dintre voi deja au primit o invitație de la mine- nu în offline ci în online, pe Facebook– așa că rândurile astea au ca scop să vă lămurească ce și cum.

Lizu a scris deja despre asta așa că ar fi fain mai întâi- sau după, cum preferați- să treceți pe la ea pe blog și să vedeți ce are ea să vă spună. Propunerea de a colabora pe chestia asta faină a venit tot din partea ei, undeva luni. Aveam programat altceva pentru week-end dar din moment ce a picat am zis DA! cu cel mai mare entuziasm. Sper să faceți și voi la fel!

Schimbul de cărți

Eu văd treaba asta în felul următor: o droaie de oameni se adună într-o locație comodă și încep să facă vânzări. Practic, eu dacă am citit o carte și mi-a plăcut la nebunie am să i-o vând- în sensul de recomandare- altcuiva care nu a citit-o. Nu se face nimic pe bani, totul se face din plăcere căci oamenii cu pasiuni comune se atrag. Cred…

Evident că lucrul ăsta se poate realiza doar în offline. Eu unul am citit multe cărți în format PDF dar nu e aceeași mâncare de pește. E altă viață când ai pagina de dat, semnul de carte de mutat, când poți strânge cartea în mână sau când o poți mirosi. Nu știu de voi dar mie-mi place tare mirosul de cărți. Acum nu am să mă cac pe mine că am citit milioane de cărți dar îmi place să fac asta și o fac ori de câte ori am ocazia- referindu-mă la beletristică. Că am terminat vreo 3 cărți tehnice și plictisitoare în ultimele 2 săptămâni e partea a doua.

Duminică, 14.10, ora 14:02

E fain online-ul. Pe Facebook putem da Share cam la orice ne place după care să mai dăm încă o dată Like ca să arătăm cât de mult ne place. Chestia e că viața reală nu are loc în online și e complet diferită. Viața reală presupune interacțiunea cu alți oameni și nu prea poți da Share la orice, doar la ce-ți place cu adevărat. Și e mai ușor și mai plăcut căci ți se poate citi entuziasmul pe chip, pe zâmbet și în ochi.

Evenimentul va avea loc în Geenie, duminică la ora 14:02. De ce la 14:02? De ce nu?! ^_^

Ce se va întâmpla? Păi o să bem ceva plăcut fiecare și o să trecem de la online la offline. O să ne recomandăm cărți, seriale, filme, idei, locuri, oameni, piese de teatru și o mulțime de alte lucruri plăcute. Sună fluffy, știu dar eu unul chiar am chef de puțină pufoșeală de-asta.

De ce aș veni?!

Păi… Stai așa să-l bag pe fir pe pseudo-inginerul din mine:
1. Networking. Interacțiunea cu mulți oameni îți asigură multe cunoștințe. Pe măsură ce dezvolți și păstrezi legătura cu ei îți mărești și rețeaua de contacte căci afli cu ce se ocupă fiecare. De cele mai multe ori ăștia sunt oamenii datorită cărora vei prinde jobul mult dorit. De cele mai multe ori ăștia sunt oamenii care te vor ajuta când ți-o pune dumnezeu mâna în cap și ți se vor îneca toate corăbiile.
2. Tranziția de la online la offline. E tare ușor să vezi o persoană nouă pe Facebook și să trimiți un banal add friend. Chestia e că nu afli mare lucru despre persoana respectivă în modul ăsta.
3. E o provocare faină. Cel puțin pentru mine. Eu nu prea obișnuiesc să ies la taclale cu oameni necunoscuți. O să o cunosc doar pe Lizu, cel mai probabil. Treaba aia cu zona de confort, știți voi…
4. Schimb de cărți Hai că era să omit tocmai aspectul ăsta… Da, persoanele care vor fi acolo vor fi entuziasmate să îți împrumute o carte dacă vrei să o citești. E și interesant că cei care vor veni nu sunt poseri snobi care spun că „Eu citesc mereu, iubesc cititul și cărțile!” ca în momentul în care-i întrebi „Da? Care e autorul tău preferat?” ei să-ți răspundă „Mihai Creangă și Vasile Eminescu!”.
5. Feedback Nu știu de voi dar eu când m-am apucat de citit în draci am simțit o nevoie arzătoare să scriu. Și am tot scris! Și am umplut posturi uriașe pe un vechi blog în speranța că vreun cititor o să-mi zică la un moment dat „Băi, scrii fain dar…”. Nu a venit niciodată feedback-ul deși l-am cerut cu insistență.

Deci, duminică berim și cafelim în Geenie începând cu ora 14:02, da? O să-mi recunoașteți moaca…

2 thoughts on “Cărțile și offline-ul (Instigare la cultură)

  1. Luiza Tofan says:

    Vai… o sa ramai socat de cati oameni care citesc si sunt si dispusi sa-si recomande cartea preferata ai sa vezi duminica… ;)) Dar articolul e fain si eu daca il citeam, ma convingea sa vin. Multumesc. Eu vin. 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.