Campania electorală începe cu Apă… Canal. Când pensionarul cere, primeşte

Am reuşit! Ca un bos sărac şi vai de cucu lui, am reuşit (cu ajutorul băncii, d’oh!) să bag branşament individual la apă rece la ai mei. O parte de bani de aici, o parte de acolo şi restul (în mare parte) de la bancă. Total – în jur de 1.300 de lei. Aşa că poveşti de genul veaţa cu blidonul la ţâşnitoare sau la cisternă nu o să mai am.

Totul s-a produs relativ repede. Când trăieşti mai multe episoade când trebuie să torni apă plată în veceu, să cari bidoane şi furtune cu apă, ca în Evul Mediu, te lecuieşti. Aşa că în momentul în care s-a dat liber la branşamente individuale am făcut pe dracu-n patru să rezolv. Solo percuţia, fără pile, fără “lucrez la…”. După cum spuneam, costul total a ajuns pe la 1.300 de lei.

Din suma aia, mare parte a reprezentat ţevi şi manoperă. Aproximativ 360 de lei i-am decartat la Apă Canal. Dar nu aşa, pur şi simplu. Căcat, suntem în România!

Au trecut aproape 26 de ani de când nenea Ceaşcă o plecat dintre noi. Nu îl regret sub nicio formă, dar aveam impresia că viitorul şi civilizaţia va izbi ţara asta atât de brutal încât aproape nimeni nu va reuşi să ţină pasul. Evident, nu e aşa. Mai ales la Apă Canal, unde birocraţia este la mama ei acasă, la fel ca maneaua într-un sat de ţigani, incompetenţa în Primărie, cocalaru-n bemveu alb şi comunismu-n PSD,

Revenind la cei 360 de lei

Pentru a decarta taxele necesare branşamentului individual către Apă Canal a trebuit să stau la vreo cinci cozi. La prima mi-a verificat actele şi mi-a dat o hârtie pe care scria numele. Cu aia m-am dus la un ghişeu unde mi-a capsat încă o hârtie de precedenta (pe care scria numele GREŞIT şi suma de bani pe care trebuia să o plătesc). Cu astea m-am dus la un alt ghişeu de unde mi-a dat o factură fiscală pe suma respectivă. NU, BANII NU SE ÎNCASEAZĂ TOT ACOLO. Cu factura aia am fost la alt ghişeu, unde o tanti vorbea la telefon (ceva de mâncare şi vacanţă în Grecia). Vorbind la telefon mi-a încasat banii şi mi-a dat o altă chitanţă/ceva. Cu asta m-am dus înapoi la prima tanti. De aici am primit o altă hârtie cu care m-am dus la un alt ghişeu, unde tanti nici măcar nu s-a uitat la mine; a loat hârtia şi a zis că o să fiu sunat. Ăăăăă, când? De ce? “Pula mea, te sunăm noi”, mi-a spus. Ah, super, asta ştiu să fac, am tot aplicat la joburi care mi-au dat răspunsul ăsta.
La fiecare tanti era coadă.

Campania electorală

Zic în titlu că a început campania electorală cu Apă Canal. După ce pulimea cinstită a plătit banii ăia către Apă Canal şi a făcut-o în cel mai scurt timp posibil şi în număr cât mai mare, nişte oarecare (PENSIONARI) s-au găsit să plângă că e prea scump. 360 de lei înseamnă nişte pungi cu medicamente de la Catena Stelei Popescu şi a lui Al. Arşinel, ce-i nesimţirea asta? 360 de lei înseamnă câteva duminici la biserică şi, cu puţin noroc, câteva zile la staţiune, nu se poate aşa ceva!!!
Pentru mine, 360 de lei înseamnă mâncarea pe două, poate chiar trei, SĂPTĂMÂNI. Pentru ai mei la fel.

Aşa că atunci când pensionarii s-au supărat, autorităţile au percutat. Poate aţi uitat, dar 2016 e an electoral. Oare iese Stan în faţă cu “realizarea” asta?

Vorba pensionarului e lege!

“Societatea Apa Canal SA Galați, receptivă la solicitările populației din aria de operare din Județul Galați, solicitări adresate inclusiv în cadrul ședinței Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, a făcut o analiză pertinentă referitor la reducerea costurilor pe care le implică individualizarea consumului de apă potabilă, realizarea branșamentelor/racordurilor de apă/canalizare și perfectarea contractului de furnizare/prestare direct cu Operatorul. Am luat în considerare, în principal, faptul că mare parte dintre solicitanți sunt pensionari sau persoane cu venituri reduse, care își achită cu conștiinciozitate cheltuielile lunare de întreținere. Cu toate acestea, făcând parte din asociații de proprietari care înregistrează debite restante la plata facturilor emise de societatea Apă Canal SA Galați, sunt expuși pericolului sistării apei potabile, care îi afectează deopotrivă și pe cei cu plata la zi. Pentru a crea premisele individualizării consumurilor și perfectării contractelor de furnizare/prestare cu Apă Canal SA Galați, de către toate categoriile de consumatori, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație din data de 29 iunie 2015, au fost supuse aprobării noi tarife, reduse considerabil față de cele practicate în prezent, lucru posibil prin optimizarea costurilor și a resurselor implicate în realizarea lucrărilor”, se arată într-un comunicat de presă Apă Canal.

Da, pensionarii au făcut scandal. Politicienii au fost receptivi. Prefectura, şi nu numai, a făcut presiuni în sensul ăsta. PSD-ul a salvat situaţia încă o dată.

Aşa că începând de la 1 iulie, branşamentul individual la apă rece nu va mai scoate din buzunarele pensionarilor deştepţi 360 de lei, ci 190şiumpic. Un bulion juma’ reducere.

Tare sunt curios pe cine va arunca PSD-ul în faţă pentru Primăria Galaţi la anul…

Cuvintele boldate

Mi se pare fabulos comunicatul ăla de presă.

Societate receptivă la solicitările populaţiei – aha, mai ales când trimitea cisterna cu apă, în timpul săptămânii, în intervalul orar 11-14, când fix pulimea aia formată din “persoane cu venituri reduse, care își achită cu conștiinciozitate cheltuielile lunare de întreținere”, era la muncă, pentru o leafă lunară care reprezintă dublul banilor pe care i-au decartat la Apă Canal.

Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice – eh, dacă nici acum nu realizaţi că de fapt şi de drept segmentul ăsta este singura populaţie care contează în căcatul ăsta de oraş… PENTRU CĂ VOTURI, EI AU VOTURI, EI SE DUC LA VOT.

O analiză pertinentă – aici recunosc, am urinat pe mine. Nu mult, doar doi-trei stropi. Deci până acum, analiza costurilor a fost IMPERTINENTĂ, huh? Adică, pe faţă, pulimea care v-a dat bani până acum sunt nişte idioţi? Sau înainte să daţi drumul la branşamente individuale v-aţi dus la şăfu’ vostru’ şi aţi avut următorul dialog:

– Şăfu, cât să punem taxa asta? În proces sunt implicaţi x oameni şi…

– 123211435, dă-i în căcat.

– Bun. Şăfu, cât punem taxa asta? Un d-ăla costă cam…

– 234238743274, dă-i în căcat.

– Am notat. Şăfu, dar avizu’?

– Bă, nu-mi pasă, pune şi tu acolo, cât crezi. Hai, lasă-mă că am treabă, spuse şăfu’ deschizând un nou clip de pe Pornhub.com.

Optimizarea costurilor și a resurselor implicate – bun, deci înţeleg că din cele cinci tăntici de la ghişee rămân doar trei, iar cele o săptămână – două – trei de aşteptare pentru montare se transformă în luni de zile?

Că dacă nu e aşa, înseamnă că… HUO, BĂ, MIZERABILILOR!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.