Căldura schimbă tot!

Am impresia că „domnul” Traian Băsescu, acest fost președinte al României încă înjurat de slugile varanului, a spus o vorbă care a intrat în analele României: „iarna nu-i ca vara”. Firește, nimic inteligent aici, doar o observație banală. La fel ca rândurile ce urmează, în care voi sublinia niște chestii care ne afectează pe majoritatea dintre noi. În cazul unora, voi prezenta niște soluții, în cazul altora nu.

De îndată ce termometrul arată valori ce depășesc 34 de grade la umbră realizezi ca românii nu sunt chiar atât de buni prieteni cu apa și săpunul. Mai mult de atât, unii dintre ei preferă dușurile poloneze – datul cu șprei fără spălat. Pe stradă nu te deranjează chiar atât de mult, căci în Galați toaletele publice au fost amplasate astfel încât să le bată Soarele toată ziua. Deci miros de căcat peste tot.

Lipsa igienei elementare se simte cel mai mult în mijloacele de transport în comun. Acolo, mirosul de usturoi se îmbină armonios cu cel de ceapă, subsiori păroase nespălate și minoritate oprimată. Rezultatul îți întoarce stomacul pe dos încă de la primele ore ale dimineții. La cinci, când termini munca și te gândești la berea rece de acasă și dușul revergorant, deja lucrurile devin apocaliptice.

Tot căldura te face să te înjuri că nu ai dat câteva sute de lei pe un căcat de aer condiționat portabil. Zic portabil pentru ca nu mai necesită instalare, iar cu toții știm că în perioada asta nu prea are cine să vină să ți-l instaleze pe cel clasic (deși ar exista pachete de instalare rapidă). Una peste alta, dacă pui în fața ventilatorului de cameră niște bidoane cu apă congelată, parcă simți ceva răcorică; din păcate, apa din bidoane revine la starea lichidă în maxim juma de oră.

Iar ăsta este abia începutul. Mai urmează 60 de zile de temperaturi asemănătoare, accentuate de către betonul în care stăm și care ne înconjoară.

Căldura îi împinge și pe cei mai iluștri români la lucruri trăsnite. Cum ar fi acest rezident. Sau această șatră de hoți mizerabili. În tot timpul ăsta, săraca pisică nu mai știe pe unde să se întindă ca să-i fie răcoare. Nu-i mai pasă nici de vrăbii, nici de porumbei, nici de fluturi.

Închei cu o glumă:

Foto: loați exemplu de la acești copii oprimaț care fac baie zilnic și nu mai oprimaț!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.