Bună dimi!

Nu sunt singurul care adoptă strategia asta pentru a fi bine pregătit pentru ziua ce abia începe. Cred că cea mai nasoală chestie pe care poți să o faci înainte de a-ți începe ziua este să dormi- sună ciudat, știu.

Nu există o rețetă exactă pentru a fi fresh încă de la prima oră dar pentru mine funcționează următoarele ingrediente:
1. Căldurică(în caz că e frig afară) sau răcoare(în caz că e vară)
2. Muzică bună
3. Cafea călduță ce-și emană damful prin toată casa
4. Știri din domeniul ce mă pasionează
5. Laptop/ tabletă/ agendă și pix

Mereu îmi pun telefonul să sune cu o oră jumătate sau două înainte să plec de acasă și de fiecare dată îl las undeva departe de pat. Treaba cu telefonul pe noptieră nu face decât să te îndemne să-i dai snooze și să mai bagi ceva somn. Așadar, sunt nevoit să mă ridic din pat ca să opresc soneria. Nu folosesc melodii agitate ca sonerie pentru că îmi dau o stare de agitație. De câteva luni bune, în fiecare dimineață mă trezește The worst day since yesterday de la Flogging Molly.

Îmi iau catrafusele și mă îndrept spre bucătărie unde aprind becul și aragazul, pun apă în ibric și fac cea mai bestială cafea(face sens!). Până dă în clocot mă duc la baie și dau ceva apă rece pe chip ca să alung starea de somnolență. Revin în bucătărie și dau drumul la muzică, playlist-ul începând de obicei cu piesa asta:
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=5HIJmMQxEHo]

Las cafeluța la răcit nițel timp în care îmi deschid aplicațiile necesare pe tabletă, îmi verific mailul și purced la citit. În cazul în care decid să mănânc ceva cald, amân puțin cititul și-mi prepar micul dejun. Combin cafeaua cu ceva știri și efectiv mă reconectez la realitate.

Apoi urmează etapa cu planurile, moment în care mă gândesc la ce am de făcut în ziua respectivă și pun „pe foaie” un plan pentru a eficientiza lucrurile. Apoi mă spăl(sau dacă îmi pune dumnizo mâna în cap și dau de apă caldă, fac un duș) mărind treptat volumul la muzică și trecând de la muzică liniștită la muzică energică.

În momentul în care am ieșit pe ușă deja am un zâmbet retard pe chip, căștile mari pe urechi și punk/dubstep la maxim, cât să se audă pe toată scară că Adi has left the building. Și ziua se desfășoară cu energie și sunt creativ și bine dispus. Epic win!

Tu cum te pregătești pentru fiecare zi? Ai vreo rutină?

1 thought on “Bună dimi!

  1. Marlenis says:

    Eu cam asa ..De cu seara imi pun ceasu sa sune, evident pe telefon si cat mai departe de pat desi eu nu am probleme cu trezitul.Apoi ma trezesc usurel. ma frec la ochi..ca “dinalea” nu am..ma indrept spre baie si imi aplic ce trebuie aplicat pe ten, bineinteles dupa ce ma spal.Apoi ma duc frumusel si imi fac o cafelutaaaaaaa si pana se mai raceste putin ca sa o pot savura ma imbrac rapid si mananc ceva(in caz de mi-e foame, citind in acelasi timp si vreo 2-3 pagini dintr-o carte).Imi beu cafeluta, fumez o tigara si apoi trec la machiaj.Terminata fiind ultima etapa care dureaza maxim 10 min,mai fumez o tigara si apoi plec de acasa spre minunata facultate 😀

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.