Black friday o ajuns și la noi

Ieri fu Thanksgiving la americani. Au halit, au petrecut, au făcut cadouri și toati șeli. Frumos, frumos! Dar astăzi nebuneala începe iarăși!

Astăzi e vineri, 25.11.2011. Adică mai e fix o lună și se naște iarăși Geezus(interesant cum se naște an de an, moare an de an și învie an de an). Pentru a sărbători treaba asta, marile magazine fac reduceri d-alea fenomenale la produse și se pregătesc de asalt. Cele mai mari reduceri se fac la electrocasnice și IT.

Pentru un nume atât de întunecat e cam soare la mine în Galați. Mă rog, blogosfera fierbe de câteva ore încoace pe tema asta și menționează site-uri picate, erori și așteptări neatinse din partea marilor magazine de IT din România. Până și al meu pretin Cîzî a menționat că site-ul emag era chicat încă de la 5 dimineața.

Sincer să fiu, dacă aveam ceva bănuți pe card în momentul de față eram la fel de revoltat. Dar mi-s lefter până la ziua de leafă așa că vinerea neagră nu e nici altceva decât o altă zi de vineri când urmează să mă duc la muncă să fac BigMaci și McPuișori(yay!).

Din câte văd pe internet, nu ai zice că e criză în România. Magazinele sunt luate cu asalt prin mall-uri! Bine, face sens într-o oarecare măsură. Românul s-a obișnuit atât de mult cu nivelul scăzut de trai din țară încât chiar e PRO într-ale cost cutting-ului. „Luna asta nu-mi plătesc factura la telefonul mobil și-mi cumpăr nu știu ce. Strâng din buci puțin și o să fie totul minunat!” sau „Ia să mai fac eu o rată!”. Probabil pentru că suntem educați că fără gadget-uri și LCD-uri nu putem respira. Putem respira dar parcă o facem mai cu poftă dacă avem un iPhone sau un iPad, nu?

Așa că, mnoh, dacă aveți ceva bănuți puși de-o parte pentru cadourile de crăciun, cred că astăzi ar cam veni momentul să dați o fugă să achiziționați ceva fain din marile magazine IT. Reducerile chiar sunt fenomenale! Pe cealaltă parte, presupun că începând cu 15-20 decembrie, reducerile or să fie și mai mari!

„Bă, azi e vinerea neagră la americani! Hai să spargem și noi niște bani! Luăm plasma aia de 2 metri? Lasă, bă, mâncăm luna care vine!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.